Ez a mai a 750. bejegyzés a blogon. Bár véletlen alakult úgy, hogy ez a céklás süti lett a 750., de azt gondolom méltó helyre került 🙂
Többféle zöldséges édesség található a blogon, céklás süti is van már, de ez most különleges… Nem azért mert glutén-, tej- és cukormentes, de semmilyen liszt nincs benne, különlegességét pedig a dió és cékla remek harmóniája adja.
A recept az egyszerűség jegyében bögrés változatban készült, a bögre lehet 2 vagy 2,5 dl űrtartalmú is.
Hozzávalók: 1,5 bögre darált dió, 1,5 bögre reszelt cékla, 0,5 bögre 4édes (ízlés szerint lehet több), 4 tojás, 1 bögre folyékony kókuszolaj, 100 g mentes étcsokoládé, 0,5 bögre kakaópor, 10g foszfátmentes sütőpor, csipet só
A csokoládét vízgőz fölött, felolvasztottam a kókuszolajjal. A tojást kikevertem az édesítővel, mikor az olajos csokoládé langyosra hűlt, hozzáadtam. A diót elkevertem a sütőporral, belekevertem a masszába és sorban a többi hozzávalót is. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a masszát. A tepsi mérete csak annyiban fontos, hogy ha vastagabb lesz a tészta a sütési idő változhat, de mindenképp javaslom a tűpróbát.
Előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütöttem.