Totus pogácsa

Totus pogácsa

Amikor még nem volt “tiltó listán” a tejtermék a konyhámban, nagyon szerettem a túróval készült tésztákat, különösen a túrós pogácsát. A minap megkívántam egy kis “túrós” pogit, így nem haboztam, gyorsan sütöttem egy kis totus pogácsát.

A totu (tojásfehérjéből készült túró helyettesítő) már többször bizonyította, hogy megállja a helyét a hagyományos túró helyettesítésében, legnagyobb kihívás a túrós tészta volt, ami remekül sikerült vele.

Nem volt kétségem, hogy a túrós pogácsa is finom lesz, ebben a tej-, glutén-, szójamentes változatban is.

Totus pogácsaHozzávalók: 300 g Éléskamra keltes élmény lisztkeverék, 5 tojás, 40 ml citromlé, 220 ml víz, 80 g kacsazsír, ízlés szerint só, + 1 tojássárgája a lekenéshez, 300 g totu

A tojásokat felvertem, hozzáadtam a szobahőmérsékleten folyékony állagú kacsazsírt, a vizet és a citromlét, belekevertem a totut, sóztam, majd eldolgoztam benne a lisztet.
40 percet pihentettem hűvös helyen.
Kinyújtottam vékonyra, áthajtogattam, majd kb 2 cm vastagra nyújtva a tésztát kiszaggattam a pogácsákat. A tetejét lekentem tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig, aztán 180 fokra visszavéve a hőfokot további 30 percig sütöttem.

Totus pogácsa

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?