Diós eperlekváros sütemény, csokival – gluténmentes

Diós eperlekváros sütemény

Már írtam arról, hogy ha sok lekvár van még a kamra polcon, hogy lehet nagyon egyszerűen és gyorsan finom süteményt varázsolni belőle. A lekváros sütemény természetesen bármilyen lekvárral elkészíthető, de most egy újabb csavar került bele…

Mivel a családban van gluténérzékeny és én szeretem a kihívásokat (no és az unokahúgit is 🙂 ) így egy kicsit játszottam az eredeti recepttel. Nekünk sem kell feltétlen sok lisztet enni 🙂

Diós eperlekváros süteményHozzávalók: 1 bögre (2,5 dl) eperlekvár, 1/2 bögre (2,5 dl) rizsliszt, 1 bögre (2,5 dl) darált dió, 1/2 bögre nádcukor, 3/4 bögre olaj, 2 tojás, 1 cs sütőpor (gluténmentes!), 5 dkg sütés álló csokicsepp, vagy apróra darabolt étcsoki

A diót liszt finomságúra őröltem, a tojásokat kettéválasztottam, a fehérjéből habot vertem. A hab kivételével az összes hozzávalót robotgéppel összekevertem, kanállal belekevertem a csokicseppeket, majd beleforgattam a habot is.

180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem nagyjából 35 percig, de tűpróbával ellenerőzni kell.

Diós eperlekváros süteményNemcsak finom és gluténmentes, de a lekvárnak és diónak köszönhetően tovább finom puha marad. Nálunk nagy sikere volt és több olyan lekvár is várakozik a kamra polcán, ami jól passzol a dióval 🙂

Diós eperlekváros sütemény

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?