Mustáros-borsos rántott harcsa, spenót habbal

Mustáros-borsos rántott harcsa

Bár eddig halas ételekben nem bővelkedett az oldal, de igyekszem pótolni, hiszen elég sok hal készül nálunk, változatos kínálatban. Édsanya és én nagyon szeretjük, Párom még csak barátkozik vele, azt is nagyon óvatosan 🙂

Az afrikai harcsafilé nagy kedvenc nálunk, remek beszerzési forrás is van rá, valamint nagyon sokrétűen elkészíthető és bizonyos itthon kapható tengeri halakkal szerintem felveszi a versenyt. A tengeri halak nagy szerelem számomra, Olaszországban és Franciaország északi partvidékén volt szerencsém többször bejárni a piacokat, valamint helyben készült igazán friss, finom tengeri halakat enni, készíteni. Bármikor költöznék egy tengerparti kisvárosba, hacsak ezt az oldalát nézzük 🙂

Nos, ebben a receptben az egyszerűsége a nagyszerűsége, és az ízek orgiája az ami felemeli kulináris magaslatokba.

Hozzávalók:
1/2 kg afrikai harcsa filé, bőrétől megfosztva, 1 tojás, liszt, morzsa, 1 ek dijoni mustár, só, őrölt színes bors, 1/2 kg spenót, 25 dkg mascarpone, 1 gerezd fokhagyma, szerecsendió

A halat nagyjából egyforma darabokra vágom, majd besózom. A tojást felverem, majd alaposan elkeverem benne a mustárt és a bors keveréket, ezután hagyományos módon panírozom.
A spenótot megfonnyasztom egy lábosban, nem szoktam alá zsíradékot tenni, hanem a megmosott leveleket nem szárítom le teljesen, hanem rövid csepegtetés után teszem a lábasba, így pont annyi víz kerül alá, ami elegendő ahhoz, hogy puhára párolódjon. Amikor meghűlt hozzáadom a fokhagyma gerezdet, majd a mascarponét és összeturmixolom.
A halat forró olajban kisütöm, papírtörlőre teszem, hogy leitassam a felesleges olajat, majd habzsákból kinyomott spenót halmokkal tálalom.

Mustáros-borsos rántott harcsaHidegen és melegen is élvezetes.

Mustáros-borsos rántott harcsa

Pin It

Egy hozzászólás a(z) “Mustáros-borsos rántott harcsa, spenót habbal” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Étel a Bárkán túl – halétel válogatás magyar gasztroblogokból 2012. november | Tarka Bárka

Vélemény, hozzászólás?