Diós csiga

diós csiga

Ezt a diós csigát mindig Édsanya készíti… Most sem volt ez másképp, Ő megcsinálta, én lefotóztam, aztán elkértem a receptet tőle 🙂 De tudja, hogy kissé dilis vagyok, így gond nélkül diktálta… fejből 🙂

Édsanya édes szájú, ha gondol egyet süt valamit… Valami finomat, olyan igazi mamásat 🙂 Ezt a diós csigát viszonylag sokszor, Ő így natúr, mi kicsit lekvárral bolondítva szeretjük.

Hozzávalók:
Tészta:35 dkg liszt (itt graham liszt), 15 dkg margarin, 1 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 5-6 dkg cukor (nálunk nád cukor, de édesszájúak 10 dkg cukorral készítsék), 1,2 dl kefír
Töltelék: 2 tojásfehérje, 15 dkg porcukor (nálunk ez is nádcukor saját készítésű 🙂 ), 20 dkg darált dió, 1 narancs reszelt héja

A lisztet és margarint összemorzsoljuk, mehet bele a cukor, élesztő, kefír, tojássárgája, csipet só, és alaposan összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk.
A tölteléket összeállítjuk: kemény habbá verjük a tojásfehérjét, óvatosan beleforgatjuk a diót és a porcukrot. Rákenjük a tölteléket a tésztára, és feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Kb, 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, 180 fokos sütőben világosra sütjük, nagyjából 35-40 perc.

diós csigaMagában is remek, de egy kis lekvárral tálalva pazar édesség, uzsonna süti, vagy akár reggeli!

diós csiga

Pin It

Vélemény, hozzászólás?