Epres tejföltorta

Epres tejföltorta

Azt hogy az epernek jól áll a tejföl, régóta tudom (egyszer hab helyett félálomban a tejfölt cukroztam be és kevertem ki 🙂 ), de hogy hogy lesz ebből a kettősből torta, azt tavaly Húsvétra találtam ki.

Böbe barátnémnál ettem egy általa “arankás-tejfölös”-nek nevezett sütit, ami nagyon ízlett, gyorsan le is körmöltem a receptet. Aztán gondoltam egy merészet és tortaformába pakoltam a hozzávalókat, sok-sok eperrel. Külön előnye, hogy nem kell sütni.

Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, 2 nagy doboz tejföl, 1 cs Aranka vaníliás krémpor, 2 cs vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint – én nem tettem bele!, 25 dkg eper (persze lehet több is 🙂 ), étcsokoládé, vagy csoki reszelék a tetejére.

Összekevertem a krémet robotgéppel: tejföl, vaníliás krémpor vagy Aranka por, vaníliás cukor, aki édesebbet kíván annak porcukor is.
A kapcsos torta formám kibéleltem háztartási fóliával és kiraktam a szélét álló babapiskótákkal, utána az aljára egy réteg piskóta, egy réteg krém:

Epres tejföltortaegy réteg szeletelt eper:

Epres tejföltortaEzt felrétegeltem a tortaformába:

Epres tejföltortaa tetejére pedig étcsokit reszeltem, mert ez a torta megérdemli:)

Epres tejföltorta2-3 órára, de az ideális, ha egy éjszakára hűtőbe tenni. Utána úgyis nagyon gyorsan fogy 🙂

Epres tejföltortaUtóirat, vagyis egy kis magyarázkodás: a fotók saját használatra készültek, még a blog előtti életből, de ez a süti annyira finom, hogy remélem mindenki elnézi 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?