Tormakrémes töltött tojás, füstölt heringgel

Tormakrémes töltött tojás, füstölt heringgel

Valahogy szerettem volna a Húsvéti asztalra is halat csempészni… Csak egy picit, csak épp jelzés értékűen… Nos, ez a tojás, teljesen megfelel erre a célra (is)!

Amikor kitaláltam, nem gondoltam, hogy ennyire fog ízleni. csak egy ötlet volt, hogy valamilyen formában legyen hal. nem sok, épp csak egy pici, de legyen. Szerintem a tormakrém és a füstölt hal remek párosítás, a tojás pedig nagyon finoman harmonizálja az ízeket. Remek előétel lehet bármikorra. Nálunk most Húsvétkor fog az asztalra kerülni.

Tormakrémes töltött tojás, füstölt heringgelHozzávalók: 4 tojás, 5 dkg füstölt hering, 1 evőkanál friss reszelt torma, 5 evőkanál besamel mártás (kb. 2 dkg vaj, 2 púpos evőkanál liszt és 2 dl tej szükséges), 1 evőkanál majonéz, só, bors, szerecsendió, citrom

A tojásokat megfőzöm, kemény tojásnak, majd hosszában félbevágom és kiszedem a sárgáját. A négy tojásból én két tojás sárgáját használtam csak fel, a többit egy másik salátához kevertem.
Elkészítettem a besamel mártást (vajon megpirítottam a lisztet, óvatosan felöntöttem a tejjel, sűrűre főztem), majd kicsit hűlni hagytam. A heringből lecsíptem nyolc apró darabkát, a többit összetörtem villával a tojások sárgájával, a majonézzel, majd hozzá kevertem a már meghűlt mártást és a tormát (a torma lehet üveges, csak ne legyen ecetes!), sóval, borssal, csipet szerecsendióval ízesítettem, majd pár csepp citromot adtam hozzá.
A tojásokat ezzel töltöttem meg, a töltelék tetejére került a nyolc csipet hal darab.

Tormakrémes töltött tojás, füstölt heringgelSalátával és egy-egy szeletke sárgarépával tálalom, pirítóst kínálva hozzá.

Tormakrémes töltött tojás, füstölt heringgel

Pin It

Vélemény, hozzászólás?