Évek óta nem használok klasszikusnak mondott pudingport, bár előtte sem voltunk nagy felhasználók, ha vettem, akkor is szinte csak csokisat és vaníliásat. No ez a kettő aztán rém egyszerűen elkészíthető itthon is…
Ráadásul én jobb szeretem az étcsokit még pudingban is, így végképp sokkal jobb a házilag készített puding, mint bolti társai. Hozzáteszem, házi pudingot készíteni maximum két perccel tart tovább, mint boltit, nálam ez a két perc plusz a kettővel több szekrényajtó és üvegtető kinyitásból adódik össze 🙂
Most egy kicsit megbolondítottam a csoki pudingot, mert nem cukrot, hanem ibolya szirupot tettem bele édesítő gyanánt, így nagyon kellemes, különleges ízvilágú desszertet kanalazhattunk.
Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 púpos evőkanál tápióka keményítő, 4 cl ibolya szirup, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 10 dkg étcsoki
Összekevertem a keményítőt, a kakaóport, a főzőedénybe beleöntöttem 2 dl tejet és ehhez adtam a kakaós keveréket, csomómentesre kevertem és elkezdtem melegíteni. Hozzáadtam a maradék tejet, kevergetve felforraltam, majd lejjebb vettem alatta a hőmérsékletet és addig főztem, míg elkezdett sűrűsödni. Ekkor beledobáltam a kockákra tört csokit, majd addig kevergettem míg teljesen felolvadt. Ennyi idő alatt be is sűrűsödött, ekkor gyors mozdulatokkal belekevertem az ibolya szirupot és tálakba öntöttem.
A tetejét virággal megszórva tálaltam.