Szeptember van és bizony nagyüzemben mentem, ami menthető télire. Van amit befőzök, van amit különböző módszerekkel tartósítok és van amit fagyasztok. Ez két dolgot hoz magával: 1. kevés időm van főzni, 2. vannak olyan dolgok, amik eddig eszembe sem jutottak 🙂
Ez a gyors tészta vacsora, a bevezetőben szereplő mindkét állításomnak megfelel: gyors és tulajdonképpen egy kis maradékból készült, mivel éppen zellerleveleket készítettem elő a fagyasztáshoz, és sok szép és zsenge zellerszár pihent az asztalon. Gondoltam egy merészet és készült egy igazán gyors zöld-fehér tészta vacsorára. Persze Párom még a színösszeállítás sem győzte meg, Ő egy kis maradék sült csirke köreteként fogyasztotta 😀
Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 1 csokor friss, roppanós zeller szár, 1 csípős zöld paprika, 1 doboz cottage cheese, 5 dkg ementáli, 25 dkg spagetti, só, bors, friss kakukkfű, kevés olaj
A hagymát felkarikáztam, kevés olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam az kb fél cm-es darabokra vágott zellerszárat, lefedtem és megpároltam, majd belekarikáztam a paprikát is:
Összeforgattam, pár percig hagytam pirulni nagy lángon, majd megszórtam a fűszerekkel és rászedtem a sós vízben kifőzött tésztát. A doboz cottage cheese-t ezután kevertem csak bele. Alaposan összeráztam, hogy a tészta ne törjön és már tálaltam is:
Tálaláskor megszórtam reszelt sajttal. Nagyon ízlett nekünk, ráadásul ismét egy olyan étel, amit leírni tovább tartott, mint elkészíteni 🙂