Erdőkerülő tészta

tészta vegyes gomba raguval

Nagy kedvenc a gomba és nagy nagy szerencsémre sokféle gomba megfordult már a konyhámban. A tejszínes gombás tésztát csiperkéből sokszor készítem, de most vegyítettem hozzá gombákat.

Találtam egy érdekes tésztát: pentolino boccoli elnevezéssel, egy olasz durum tésztáról van szó, de, hogy melyik vidékről származhat, nem sikerült megfejtenem. Viszont mivel különleges tészta, így különleges ragut szántam hozzá. Még nyár végén tettem el vargányát és rókagombát a fagyasztóba, ezeket használtam a tegnapi vacsorához egy kis csiperkével feldúsítva a gomba mennyiségét. Természetesen a tavaszi nagy kedvenc a medvehagyma sem maradhatott ki a fenséges vacsorából, így most egy igazi különleges tészta ételt hozok 🙂

tészta vegyes gomba raguvalHozzávalók: 1/2 kg tészta, 10 dkg róka gomba, 10 dkg vargánya gomba, 10 dkg csiperke gomba, 1 (kisebb) póréhagyma, 1 kis csokor medvehagyma, 2-2 evőkanál vaj és olíva olaj, 1 dl zöldség alaplé, 1 dl tejszín, só bors

A hozzávalókhoz sorolhatnám még a türelmet, mert nagyon jó illata van, így nehéz kivárni míg elkészül 🙂

A tésztát forró sós vízben kifőzöm, leszűröm. A vaj és olaj keverékén megdinsztelem a felkarikázott póréhagymát és ezen megpirítom a felszeletelt csiperke gombát. Ha többi gomba is friss, akkor ezeket is hozzáadom és együtt pirítom le. Mivel nekem most fagyasztott gombám volt, a fagyasztóba pedig dinsztelve szoktam elrakni, így csak kicsit később adtam a többi gombát a serpenyő tartalmához, majd sóztam, borsoztam. Amikor már a gomba lepirítva illatozott, felöntöttem a zöldséglével, megvártam míg az felforrósodik és hozzáadtam a tejszínt is. Aztán az egészet kiforraltam, megszórtam a csíkokra vágott medvehagymával és már tálaltam is a ragut a tésztára.

tészta gomba raguvalA tészta különösen jól illett ehhez a raguhoz, mert a rejtett hajtásaiban jól megbújt a gomba szaftja.

tészta vegyes gomba raguval

Pin It

Vélemény, hozzászólás?