Volt ugye a napokban a gyors lángos, aminek a tésztája napokig jól eláll a hűtőben. Tegnap ebből készült gyors vacsora, aminek kolbász rajongó kis családom nagyon örült…
én pedig annak örültem, hogy nem kellett a vacsorával sokat vesződnöm 🙂 Az egyszerűség kedvéért a kolbász most debreceni volt, de bármilyen kolbásszal, virslivel is elkészíthető.
Hozzávalók: kefires lángos tészta 1/2 adag, 4 db kb 10 cm-es kolbászféle vagy 4-6 virsli, kevés olaj
A lángos tésztát 4 részre vettem és egyenként kör alakúra nyújtottam. Az egyik felére rátettem a kolbászt, majd ráhajtottam a másik felét és megnyomkodtam a széleket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a csomagokat, a tetejét megkentem mindegyiknek 2 csepp olajjal és már ment is a hideg ütőbe, amit 180 fokra állítottam. Mire a teteje szép színt kap, már kész is a töltött lángos.