Villámgyors sós csigák

Villámgyors sós csigák

Villámgyors kakaós csigaként terjed az interneten a recept, több oldalon is láttam, de amilyen hitetlen vagyok, nem próbáltam ki 🙂 Kár volt… Barátnőm megsütötte, és nemcsak gyors, de nagyon finom is!

Gyorsan le is írtam egy cédulára a receptet, azonban hétvégén reggel inkább valami sósat készítettem volna, így egy icike-picike változtatással íme a villámgyors csiga, sósan. Bacon és sajt a töltelék, de Húsvétra vagy utána sonkával is biztos nagyon finom lesz. Nálunk gyorsan fogyott, így hamarosan újra készül a sonkás változat és nem fogok csodálkozni, ha az ünnepi menü részévé válik 🙂

Ráadásul Györgyi, a Csak, mert szeretem blog írója most ünnepli a blog 2. évfordulóját, melynek keretében várja a kedvenc Húsvéti recepteket, így gondoltam, nekem idén ez lesz a kedvencem 🙂

Villámgyors sós csigákHozzávalók: 1/2 kg túró, 1/2 kg liszt, 1/2 dl tej, 12 evőkanál olaj, 7 g sütőpor, 1 kávéskanál só, 10 dkg sajt, 10-12 szelet bacon

A túrót összetörtem villával, majd késesbetétű robotgéppel, jó alaposan. A gépben hagytam és fokozatosan hozzáadagoltam a tejet, közben mindig kevergetve, majd az olajat és a sót. Ezután apránként ment bele a sütőporral elkevert liszt. Amikor a tészta összeállt, lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal kinyújtottam majd pici liszttel megszórtam és reszelt sajttal beborítottam, erre kerültek a bacon szeletek (pici átfedéssel, agyban, szép sorban) Az egészet feltekertem és kb. két cm széles szeleteket vágtam belőle, amit sütőpapíros tepsire fektettem.
180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsült.

Villámgyors sós csigákVillámgyors sós csigák

 

Pin It

Egy hozzászólás a(z) “Villámgyors sós csigák” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Villámgyors sós csigák - Kitchen Craft Tapadásmentes sütőlap (33x40cm)

Vélemény, hozzászólás?