Rukkolás tojásos nokedli

Rukkolás tojásos nokedli

Nekem a tojásos nokedli, a napfény íze 🙂 Igazi tavaszi ételként tartom számon, bár most nem fejes salátával, hanem rukkolával készült… bár lehetett volna medvehagyma is 🙂

Na jó a medvehagymát csak azért hoztam szóba, mert általában a márciusi receptjeim 80%-a medvehagymás 🙂 A következő is az lesz 🙂 De ez most nem, csak azért sem medvehagyma, hanem rukkola!

Ismeritek a rukkolát? Egy kis tudástár a rukkoláról:

A rukkola nemcsak finom, de kiváló vitamiforrás is, hiszen A-, C-, és K-vitamin-tartalma figyelemreméltó, de tartalmaz kalciumot és vasat is. A rukkola (Eruca sativa) vagy más néven borsmustár Közép- és Dél-Európában honos, de Észak-Amerikában is fellelhető. Az olaszok egyik igen közkedvelt salátája, amit salátaként is, de tészta és pizza feltétként is előszeretettel fogyasztanak.
Karakteres íze, kissé mustáros, kissé hasonlít a tormára is, de egy biztos, egy marék rukkolával bármilyen saláta vagy tészta étel megbolondítható.

Én Velencében ismerkedtem meg vele, sok-sok évvel ezelőtt, elképedve néztem, mikor az általam rendelt tészta tetején ott figyelt egy nagy marék saláta 🙂 Ismerkedésünk az első falat után szerelembe csapott, így hamarosan nem csak elkötelezett híve és fogyasztója, hanem termelője is lettem, hiszen akár a teraszon egy nagyobb cserépben is remekül termeszthető!

Bármilyen tésztaételhez remekül párosítható, a tojásos nokedliben is új ízt hozott 🙂

Rukkolás tojásos nokedliMivel tojásos nokedli recept már van a blogon, így nem ismételném magam, a receptje itt található 🙂 A rukkola a végén kerül a még forró nokedlire, egy nagy marékkal elkevertem benne, majd egy csipet friss levelet a tálaláskor adtam mellé.

Rukkolás tojásos nokedliFriss és üde, pont mint egy szép tavaszi nap! Próbáljátok ki 🙂

Rukkolás tojásos nokedli

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?