Színes trüffel golyók, glutén-, és tejmentesen

Színes trüffel golyók, glutén-, és tejmentesen

Ezek a trüffel golyók, már szerepeltek egyszer a itt, most azonban tejmentesítettem a receptet a változó kor igényeinek megfelelően 🙂 Hozzáadott cukrot sem tartalmaz, édességét a méz adja.

Újra tervezetem, mint a jobb GPS 🙂 Közeleg a húsvét és bizony sokan nem tudják mi kerüljön a nyuszifészekbe. P. is kérdezgetett, hogy akkor most én milyen csokit ehetek meg, mert a jól bevált “csoki nyuszi” bizony (nagyot) ugrott a kazein allergia miatt… Erről jutott eszembe, hogy biztos többen álldogálnak tanácstalanul a bolt polcai előtt, tehát így született meg az átalakított trüffel golyó, amit igény szerint persze tojás formára is gömbölyíthetünk. A kókuszreszelék (természetes) színezését az eredeti receptnél találjátok.

Színes trüffel golyók, glutén-, és tejmentesenHozzávalók: 20 dkg magas kakaó tartalmú (70-80 %) étcsokoládé, 75 ml kókusztejszín (cocomas), 15 dkg Vénusz margarin, 3 evőkanál kókusztej, 3 evőkanál méz, 40 ml kókuszlikőr (gyerekek esetében ez elhagyandó! + 1 evőkanál kókusztejjel pótolható)
A díszítéshez: 20 dkg kókuszreszelék, az eredeti receptben leírtak szerint színezve

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A Vénusz margarint kikevertjük a mézzel, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a likőrt.
A meghűlt csokihoz kevertjük kis adagokban a cocomast, majd a vajas keveréket, és hűtőbe tesszük egy órára, hogy kidermedjen.
Amikor összeállt a massza, habzsákból, kis kupacokat nyomtam belőle a sütőpapírral borított tálcára, de ezt kiskanállal is adagolhatjuk, ha úgy kényelmesebb és újabb 2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
A lehűlt kupacokból nedves kézzel golyókat formázunk, amit a színes kókuszba forgatunk.

Színes trüffel golyók, glutén-, és tejmentesenSzínes trüffel golyók, glutén-, és tejmentesen

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?