Forgácsfánk vagy csöröge, ki hogy ismeri. Egy biztos, az egyik leggyorsabban és egyszerűen elkészíthető fánk. Itt a farsang, fánkozzunk 🙂 Még akkor is, ha sem glutént, sem tejet nem ehetünk!
Ezek a csörögék bizony nagyon finomak lettek és semmi különlegesnek mondható összetevőt nem tartalmaznak. Gyúrt tészták esetében elég jól viselkedik a rizsliszt, nehezítés csak annyi, hogy kicsit lágyabb a tészta nyers állapotában, de jól kezelhető. A végeredményről pedig senki nem fogja megmondani, hogy ez + az nincs benne 🙂
Hozzávalók: 20 dkg rizsliszt, 5 dkg Vénusz margarin, 3 dkg porcukor, 5 dkg mandula tejszín, 3 db tojás sárgája, 1 csapott evőkanálnyi útifűmaghéj, 1 dkg élesztő
A hozzávalókat összegyúrtam, a tésztát letakartam a pulton és kb 20 percet pihenni hagytam. Kinyújtottam és derelye vágóval rombusz alakúra vágtam, a közepére is vágtam egy nyílást, mert így tanultam a Nagyitól 🙂
Bő, nem túl forró olajban kisütöttem, az olajban meg kell forgatni, ez nem fordul magától! Még forrón megszórtam fahéjas cukorral, mert mi így szeretjük a legjobban.
Készültek olyanok is, ahol a középső nyíláson áthúztam a hosszanti oldal egyik csücskét, bár ennél a tésztánál ez egy kis türelem játék, de megoldható 🙂
Mivel sütött a nap, megint eszembe jutott valami fotózás közben 🙂
Kapok én is érte egy “lájkot”? 🙂