Nincs semmi extra ebben a receptben, csak egy picit csavartam a majonézes tojássalátán. A tojássaláta bármikor asztalra kerülhet nálunk, ebben a változatban nekem egy kis angol zellerrel remek vacsora volt.
A tej nélküli élet első körben azért is rettentett el, mert nem tudtam mi lesz a majonézes salátáimmal, amikhez tejfölt használtam. Aztán rájöttem, remek saláták készülhetnek házi majonézzel, amibe kerül egy kis fűszer és vízzel hígítom a megfelelő állagúra. Ez a majonézes tojássalátánál remekül működik.
Hozzávalók: 6 db keményre főzött tojás, 2 db zöld alma, 1 db lila hagyma, 1 adag majonéz, 2 evőkanál mustár, 1 teáskanál eritrit (vagy porcukor), 1dl fehérbor, 1 csipet cayenne bors, ízlés szerint só, fehér bors és annyi víz, hogy a megfelelő állagú legyen.
(Természetesen a saláta elkészíthető bolti majonézből is, akkor nem biztos, hogy 1 dl fehérbort felvesz, apránként adagoljuk, a többi hozzávaló változatlanul mehet bele)
Először a mártást keverem ki, kezdem a majonézzel, majd jön a többi hozzávaló. Közben megfőzöm a tojást. Az apróra vágott hagymát, almát és a tojást belekeverem az elkészült mártásba és 1-2 órára hűtőbe teszem.
Lila hagyma helyett kerülhet bele póréhagyma, de reszelt zellerrel vagy például retekcsírával is nagyon finom.