Amerikai palacsinta, szinte minden mentes

mentes vegán palacsinta

Mostanában egyre több kérés érkezik hozzám, tojásmentes ételek témájában. Ma mindenki kedvence a palacsinta kerül sorra, tényleg minden mentesen, amerikai palacsinta formájában.

Tehát, következzék egy glutén-, tojás-, tej- és cukormentes palacsinta recept (vegán és paleo étkezésbe is beilleszthető), ami remek reggeli lehet és nem csak édes gyümölcsös öntet kerülhet rá, hanem ízlés szerint bármilyen zöldség raguval, vagy például avokádó krémmel is remek.
Én most fahéjas meggy mártással kínáltam.

mentes vegán palacsintaHozzávalók: 10 dkg mandula liszt, 10 dkg manióka liszt (ha nem paleo lehet hajdina liszt is), 2 dkg útifűmaghéj, 0,3 dl szőlőmagolaj, 2,5 dl víz, 1teáskanál citromlé, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipet só, kb. 2 dl szódavíz. A sütéshez olaj.

A liszteket összekeverem a szódabikarbónával és a csipet sóval. Az útifűmaghéjat elkeverem a víz felével, hozzáadom az olajat, azzal is alaposan kikeverem. Ezután jön bele a citromlé, a maradék víz és a lisztkeverék.
Ekkor kicsit pihentetem a tésztát kb egy 10-15 percig, utána a szódavízből annyit adagolok bele, hogy egy sűrű palacsinta tészta legyen az eredmény.

Palacsintasütőben sütöm, evőkanalanként adagolom a tésztát, egy helyre csurgatom és magától hagyom szétterülni. Az én sütőmben egyszerre 3 is elfér. Akkor fordítom meg (egy lapát segítségével), amikor a felszínén megjelennek a “lyukacskák”, ez kb 1,5 perc, a másik oldalnak már fél perc is elég. Olajból épp egy keveset teszek a sütőbe, azt ecsettel szétkenem.

Meggymártás. A fagyasztott meggyet fagyosan egy kis fazékba teszem, ízlés szerint adok hozzá édesítőt és lassan felmelegítem. Amikor már meleg, hozzáadom a fahéjat feljebb veszem a hőt alatta és elforralom a levet róla.
Forrón tálalom a palacsintákra.

mentes vegán palacsinta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?