Pizza csigák

pizza csigák

Szombat este… pizza készül vacsorára… már megkelt, kinyújtottam, megkentem, rászórtam a rávalót… csengetnek… remélem nem vendég, csak a szomszéd jön sóért 😀

Nincs szerencsém, nem szomszéd és nem sóért… 🙂 Kedves ismerősök, hogy erre járunk beugrottunk egy kicsit 🙂 “De ne csinálj belőlünk gondot!” Nem, nem csinálok belőletek gondot, de éhes vagyok, az viszont gond 🙂 No, akkor átszerkesztjük a vacsorát, mert két pizza sütésére bár tészta van, de idő nincs.

pizza csigákA megpakolt pizzatésztát gyorsan feltekertem, mint a rétest, a másik tésztát is kinyújtottam, megkentem, megpakoltam sajttal, gombával, sonkával és a tekercseket 2-3 cm széles darabokra vágtam.
Sütőpapírt raktam a sütőlapra, és talpon felsorakoztattam a csigákat, tehát nem fektettem el, mint a kakaós csigát. A tetejüket egy kis sós tejjel kentem meg, előmelegített 180 fokos sütőben sütöttem.

Hozzávalók: 1/2 adag pizza tészta, pizza szósz, vagy fűszeres paradicsompüré, sajt és bármi amit szeretsz egy pizzán 🙂

pizza csigákUgyanolyan finom, mint egy pizza, csak vendéget kínálni sokkal egyszerűbb vele, mint pizzát szervírozni. A fél adag tésztából kb 25 csiga készült és még kutyagyerek is jól járt, mert a végeket ő falatozta be nagy lelkesedéssel 🙂

pizza csigák

Pin It

Vélemény, hozzászólás?