Káposztával és kolbásszal töltött pizza párnácskák és egy vega csiga

káposztás pizza tekercs

A napokban sütött pizza tésztájából maradt egy negyed adag, így gondolkodtam, csinálok valami gyors falatkás nassolni valót belőle. Ez most nem a pizzától elvárt puha tészta lesz, hanem finom ropogós, de puha töltelékkel.

Időközben virtuális szülinapi bulira szóló invitálás is érkezett, így fromJuci szülinapi bulijára is ezzel a rágcsálnivalóval érkezünk 🙂 Ezúton is boldog első blog évfordulót! 🙂

káposztás pizza tekercsTehát a tésztához kb 20 db párna és 5-6 káposztás tekercs elkészítéséhez ennek a tészta adagnak a negyede szükséges.

Hozzávalók: pizza tészta – az oregánó is megállja a tésztában a helyét, de ha frissen készíted a különleges ízvilág kedvéért tegyél bele csombort, 10 dkg savanyú káposzta, kb 20 dkg parasztkolbász, 2 evőkanálnyi tejföl

A tésztát késélnyire nyújtottam és 2,5 cm átmérőjű korongokat szaggattam belőle lisztezett felületen. A korongok felére egy-egy kis kupac kifacsart(!) savanyú káposztát tettem, majd ráültettem egy-egy kolbászkarikát.

káposztás pizza tekercsEzeket szépen befedtem egy másik koronggal, amit a szélein kicsit rányomtam, majd tejföllel megkentem a tetejét.

kolbászos pizza párnaA korong készítésből kimaradt tésztát átgyúrtam és újra vékonyra nyújtottam. Megszórtam a savanyú káposzta maradékával, feltekertem, mint a rétest és kb 1 cm csíkokat vágtam belőle. Ezeket egyik oldalukra lefektettem a sütőpapíron, majd a közepükre egy-egy mokkáskanálnyi tejfölt tettem.

káposztás pizza tekercsSütés előtt 10 percig pihentettem, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem.

káposztás pizza tekercsTudom, nem megszokott, de a finom ropogós tészta és a pikáns ízvilágú töltelék nagyon jól passzol egymáshoz. Nekem a húsmentes, vega ajánlat még ha lehet egy fokkal jobban is ízlett 🙂

Juci szülinapjára még a forrón kisült tállal csengettünk be, a játék kedvéért nemcsak képzeletben:

káposztás pizza tekercsTermészetesen a buliból állandó segédem sem szeretne kimaradni 😀

káposztás pizza tekercs

Pin It

Vélemény, hozzászólás?