Az idén mindenképp szerettem volna nyuszikat rakni a húsvéti asztalra, így kókuszgolyó készítés közben jött az ötlet, hogy mi lenne ha golyó helyett nyuszik lennének belőle? Még Húsvétig majd gyakorlom a formázást, de remélem az ért elsőre is felismerhető…
Bár az én kedves Párom nemes egyszerűséggel csak kutynyúl-nak hívja őket, de a 3 éves szomszéd kisfiú egyből felismerte, és másnap reggel a szomszédból kiabált: “Eja, adol még nyufit?”
Az inspirációt segítette az is, hogy ismét SAD (süss, alkoss, díszíts!) van, immáron a 14. forduló,a kiírást itt olvashatjátok, a lényege az, hogy olyan sütinek kell készülnie, ami pofás, azaz arca van 🙂 Hát ezeknek a nyusziknak lett szép nagy szeme, orra és annyira vigyorognak, hogy a szájuk már nem is látszik a vigyortól 🙂
Igazából bármilyen receptből elkészíthető, a lényeg, hogy jó gyurmázható legyen.
Hozzávalók: 30 dkg darált háztartási keksz,4 evőkanál cukrozatlan kakaó, 15 dkg porcukor, 0,5 dl rum vagy rum aroma, 0,5 dl meggylé vagy szörp, 10 dkg kókuszreszelék
A hozzávalókat alaposan összekeverjük a kókuszreszelék kivételével, majd megformázzuk a nyuszikat.
Egy testrész, fejecske, a farkincának egy kis pompom és a fülek. Amikor ez megvan egy mélyebb tányérkába tesszük a kókuszreszeléket és óvatosan beleforgatjuk a nyuszikat. Ezután tettem a helyére a szemeket és a nózit.
Tálalás előtt érdemes egy picit a hűtőbe tenni, akkor biztos minden fülecske a helyén marad.
Egy rajongója biztosan van a nyusziknak:
Baromi jók! Nagyon édes kis nyuszók, ügyi vagy Eja! :)))
Köszi Dina! 🙂