Barátnőnek készült születésnapjára. Igyekeztem, hogy ne csak finom, de szép is legyen, bár nem vagyok egy torta tündér, de erre a torára azért most büszke vagyok 🙂 Ráadásul eszméletlenül finom lett a krémje is, talán egy kicsit a meyer citromnak is köszönhetően.
Azt mondta barátnőm, hogy Ő még soha nem kapott tortát a születésnapjára. Így történt, hogy ez lett a meglepetés 🙂 Habos, igazi csajos túrótorta, mert megérdemli 🙂
A belseje négy lap piskóta, túrókrémmel, ami alá egy -egy vékony réteg eperlekvár került, valamint két rétegre rumba áztatott mazsola, kívülről pedig habbal van bevonva. Sajnos felvágás után nem készült fotó 🙁
Hozzávalók: 5 piskóta lap, ami most úgy készült, hogy 2 db kerek piskótát sütöttem a 23 cm-es formában, egyenként 6 tojásból, az itt leírtak szerint.
Krém: 4 ek liszt, 4 ek cukor, 4 dl tej – ebből sűrű masszát főzök folyamatos kevergetés mellet és kihűtöm, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 75 dkg túró, 5 evőkanál vaníliás cukor, 2 citrom reszelt héja és egy fél meyer citromnak a leve
lekvár, 20 dkg mazsola, 2 dl rum, 0,5 liter habtejszín + 15 dkg porcukor
1 meyer citrom a díszítéshez
A piskótákat megsütöttem, kihűtöttem, majd egyenlően 3-3 részbe vágtam és kiválasztottam az 5 lapot, amit használni fogok.
A lisztes masszát amikor már teljesen hideg volt, kikevertem a szoba hőmérsékletű vajjal és porcukorral, utána adtam hozzá a túrót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat valamint levet. A mazsolát még előző este beáztattam a rumba, majd lecsöpögtettem.
A torta minden egyes lapját a teteje kivételével nagyon vékonyan megkentem lekvárral, erre halmoztam a túrókrémet. A tetejére már nem tettem krémet csak az öt lap közé.
A keményre felvert tejszínhabból először nagyon vékonyan körbevontam az egész tortát, Utána nyomózsákból díszítettem.
A közepére meyer citrom szeletekből készült rózsa került, körbe pedig fél szelet citromok díszítik.