Túrótorta

túrótorta

Barátnőnek készült születésnapjára. Igyekeztem, hogy ne csak finom, de szép is legyen, bár nem vagyok egy torta tündér, de erre a torára azért most büszke vagyok 🙂 Ráadásul eszméletlenül finom lett a krémje is, talán egy kicsit a meyer citromnak is köszönhetően.

Azt mondta barátnőm, hogy Ő még soha nem kapott tortát a születésnapjára. Így történt, hogy ez lett a meglepetés 🙂 Habos, igazi csajos túrótorta, mert megérdemli 🙂

A belseje négy lap piskóta, túrókrémmel, ami alá egy -egy vékony réteg eperlekvár került, valamint két rétegre rumba áztatott mazsola, kívülről pedig habbal van bevonva. Sajnos felvágás után nem készült fotó 🙁

TúrótortaHozzávalók: 5 piskóta lap, ami most úgy készült, hogy 2 db kerek piskótát sütöttem a 23 cm-es formában, egyenként 6 tojásból, az itt leírtak szerint.
Krém: 4 ek liszt, 4 ek cukor, 4 dl tej – ebből sűrű masszát főzök folyamatos kevergetés mellet és kihűtöm, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 75 dkg túró, 5 evőkanál vaníliás cukor, 2 citrom reszelt héja és egy fél meyer citromnak a leve
lekvár, 20 dkg mazsola, 2 dl rum, 0,5 liter habtejszín + 15 dkg porcukor
1 meyer citrom a díszítéshez

A piskótákat megsütöttem, kihűtöttem, majd egyenlően 3-3 részbe vágtam és kiválasztottam az 5 lapot, amit használni fogok.
A lisztes masszát amikor már teljesen hideg volt, kikevertem a szoba hőmérsékletű vajjal és porcukorral, utána adtam hozzá a túrót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat valamint levet. A mazsolát még előző este beáztattam a rumba, majd lecsöpögtettem.

A torta minden egyes lapját a teteje kivételével nagyon vékonyan megkentem lekvárral, erre halmoztam a túrókrémet. A tetejére már nem tettem krémet csak az öt lap közé.

A keményre felvert tejszínhabból először nagyon vékonyan körbevontam az egész tortát, Utána nyomózsákból díszítettem.

túrótortaA közepére meyer citrom szeletekből készült rózsa került, körbe pedig fél szelet citromok díszítik.

túrótorta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?