Tilápia filé fűszeres sült ananásszal

Tilápia filé, sült ananásszal

Egy remek karcsúsító vagy akár böjti fogás egy nagyon jól kezelhető halfiléből. Az elkészítése is nagyon egyszerű, sőt még gyors is 🙂 Kell ennél több? 🙂

Persze hogy kell, tilápia filé és egy méretes ananász 🙂
Nem volt rendszeres vendég a konyhámban a tilápia, egyszer már ettem étteremben, arra emlékeztem, hogy szálka abszolút nincs benne és viszonylag semleges ízű a hús. Most megláttam egy akcióban így gondoltam teszek egy kísérletet vele. Kellemes íze van, szép fehér, helyenként rózsaszín húsa és nagyon jól kezelhető.
Szerencsére az ilyen típusú halakat P. is megeszi, ez a fogás kifejezetten tetszést aratott itthon, úgyhogy biztos, hogy lesz ismétlés. Na jó, Ő a köretből kért ismétlést, de az meg a halhoz jár 🙂

Tilápia filé, sült ananásszalHozzávalók: 1 db ananász (közepes méret, nem konzerv!), 2-3 szelet tilápia filé, 2 evőkanál rizsliszt, 1 szárított chili, 1 mokkáskanál pirított koriander mag, őrölt bors, 1 darabka gyömbér, 1 gerezd citrom, 2 dkg vaj, 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér

Az ananászt meghámoztam, csíkokra, majd a csíkokat szeletekre vágtam és a vajjal kikentem egy tűzálló tálat, ebbe tettem az ananászt, sóztam, borsoztam, megszórtam az apróra vágott, magtalanított chilivel, a koriander maggal (ezt előtte száraz serpenyőben lepirítottam), ráreszeltem egy apró darabka friss gyömbért (kb fél cm átmérőjű, 1 cm-es darabot) és a gerezd citrom levével meglocsoltam. 180 fokos sütőbe tettem és kb 15 percig sütöttem.

A halat megsóztam. A rizslisztbe belekevertem az őrölt gyömbért és kb ugyanannyi borsot, majd ebbe forgattam meg a halakat. Ekkor már kb 15 perce sült az ananász, kivettem a sütőből és a halszeleteket rátettem, majd újabb 15 percre visszatoltam a sütőbe.

Tilápia filé, sült ananásszalA fűszeres ananász és puha omlós hal, remek páros volt, a fűszerek pedig igazán különlegessé tették ezt a fogást. Akár együtt, akár külön-külön, vérmérséklettől függően, jó szívvel ajánlom 🙂

Tilápia filé, sült ananásszal

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?