Bizton állíthatom, ezt csak egyszer kell kipróbálni, utána senki nem fog semmilyen bolti krémsajt, vagy vajkrém illetve társaik után vágyakozni… Az ízesítésnek pedig csak a fantázia és az ízlés szab határt…
Írtam már a házi krémsajt készítésről, akkor még többfélével kísérleteztem. Mostanra ez a változat lett a tuti befutó, ami szinte hetente készül itthon, különböző ízekben. Most a snidling került sorra, hiszen a korán jött tavasz és enyhe tél nem bántotta a kertben a növényeimet, így már “szüretelhető” volt róla egy adag.
Hozzávalók: 6 dl (lehetőleg termelőtől vásárolt) natúr joghurt, 2 dl minimum 30%-os tejszín, só, 1 nagy csokor snidling, vagy egyéb fűszernövény
A tejszínt kézi habverővel kicsit megcsapkodom, nem verem fel, csak jó sok buborékot csinálok bele 🙂 Utána összekeverem a joghurttal, majd egy kanálka sóval, mindezt szintén a kézi habverővel, hogy szaporodjanak a buborékok 🙂 Belekeverem az apróra vágott fűszernövényt,
majd belekötöm egy tüllbe (vagy gézbe, vagy bármilyen tiszta anyagba) és felakasztom, egy tálat alátéve, hogy csöpögni tudjon. Egy éjszakára így marad
Ezután nincs más dolgom, mint kikaparni az anyagból, tálba tenni és jó ízűen megenni… Mondjuk friss teljes kiőrlésű zsemlével 🙂