Snidlinges krémsajt, a kedvenc tavaszi kenőkém :)

Snidlinges sajtkrém

Bizton állíthatom, ezt csak egyszer kell kipróbálni, utána senki nem fog semmilyen bolti krémsajt, vagy vajkrém illetve társaik után vágyakozni… Az ízesítésnek pedig csak a fantázia és az ízlés szab határt…

Írtam már a házi krémsajt készítésről, akkor még többfélével kísérleteztem. Mostanra ez a változat lett a tuti befutó, ami szinte hetente készül itthon, különböző ízekben. Most a snidling került sorra, hiszen a korán jött tavasz és enyhe tél nem bántotta a kertben a növényeimet, így már “szüretelhető” volt róla egy adag.

Snidlinges sajtkrémHozzávalók: 6 dl (lehetőleg termelőtől vásárolt) natúr joghurt, 2 dl minimum 30%-os tejszín, só, 1 nagy csokor snidling, vagy egyéb fűszernövény

A tejszínt kézi habverővel kicsit megcsapkodom, nem verem fel, csak jó sok buborékot csinálok bele 🙂 Utána összekeverem a joghurttal, majd egy kanálka sóval, mindezt szintén a kézi habverővel, hogy szaporodjanak a buborékok 🙂 Belekeverem az apróra vágott fűszernövényt,

Snidlinges sajtkrémmajd belekötöm egy tüllbe (vagy gézbe, vagy bármilyen tiszta anyagba) és felakasztom, egy tálat alátéve, hogy csöpögni tudjon. Egy éjszakára így marad

Snidlinges sajtkrémcsipp-csöpp, cseppen a csepp…

Ezután nincs más dolgom, mint kikaparni az anyagból, tálba tenni és jó ízűen megenni… Mondjuk friss teljes kiőrlésű zsemlével 🙂

Snidlinges sajtkrémSnidlinges sajtkrém

Pin It

Vélemény, hozzászólás?