Hosszú idő után végre megszületik a 25. SAD összefoglalója. Nem mondanám egy siker történetnek ezt a fordulót, bár talán a nevezések számában negatív rekordot döntöttünk… Ráadásul, én sem remekeltem, ezen összefoglaló is több hetet váratott magára…
Vízilabdás torta

Világbajnokok lettek ifi vízilabdázóink, erről eszembe jutott, hogy nyár elején készült nálam egy vízilabdás torta, amit nem mutattam még meg Nektek. A magyar ifi vízilabda válogatottnak ezúton is gratulálok, virtuálisan pedig ezzel a tortával őket is köszöntöm a győzelemért! 🙂
Cukkini tócsni, vagy lapcsánka, vagy….

Tavaly nem kényeztetett el a cukkini termés, de idén azt hiszem még a tavalyi termést is megkapom pluszban 🙂 Rengeteg és finom cukkini van a kertben, így aztán tényleg mindenféle formában az asztalra kerülhet. Tegnap cukkini tócsni volt a vacsora.
Kiflikoch a nagyim csodafegyvere :)

Ismét Nagyikám konyhájából hozok egy finomságot, méghozzá egyik nagy kedvencüket. Őszintén szólva nem is értem, hogy a lassan két éves blogra ez eddig miért nem került fel, hiszen sűrűn kerül a családi asztalra ez a rokonság által csak “kiflis-ízé”-nek titulált, becsületes nevén kiflikoch elnevezésre hallgató finomság 🙂
Sonkás, tojásos muffin

Muffin, méghozzá sós változatban eddig ritkábban szerepelt az étlapon nálunk, mostanában azonban nagyon rákaptunk, mert akár gyors vacsoraként is készülhet egy kis salátával kiegészítve remek fogás, magában pedig uzsonnára vagy vendégvárónak is remek. Ez a sonkás, tojásos muffin most az esti foci vb döntőre készült 🙂
Vörösborban sült meggy

Tavaly végigsöpört az Internetező gasztronauták között a vörösborban sült meggy láz 🙂 Én is készítettem egy kis adagot próbaképpen, bevallom nehéz volt a két és fél üveg mennyei finomságot beosztani a télen, annyi mindenhez lehet használni 🙂
Brokkoli pite, avagy a brokkoli krémleves új élete

Egy kissé elméreteztem a brokkoli krémleves adagot, amit főztem hétfőn… Mivel nem fogyott el levesként, így arra gondoltam új ruhába öltöztetem, mert kiönteni nem szeretném… Így lett a levesből brokkoli pite 🙂
Habos túrókocka rebarbarával

Bár tombol a piros gyümölcsök szezonja és sorban készülnek nálunk is a meggy, ribizli, málna variációk, leginkább persze a téli hónapokra lekvárok, dzsemek formájában, de volt még néhány rebarbara száram és valami könnyű, gyors és kalória szegényebb édességre vágytam. A habos túrókocka pontosan ilyen, és bármilyen gyümölccsel is elkészíthető 🙂
Étcsokis meggylekvár

A meggy és az étcsoki párosa is a verhetetlen kategóriába tartozik nálam 🙂 Mivel süteményekbe ez a páros kiváló, így gondoltam nagy baj nem lehet belőle, ha lekvárba is megpróbálom. Azt hiszem 3 éve készült először, most pedig már a nyári rutin része az étcsokis meggylekvár.
Kelt zserbó háromszög

Tökéletes zserbó íz, csak kicsit más formában… Mert zserbóra vágytam, de nem volt kedvem lapokat nyújtani, meg az is az igazsághoz tartozik, hogy befészkelte magát a fejembe, hogy inkább valami olyan süti kéne, amit egyszerűen felkapunk és szaladunk tovább 🙂 Hát így születtek a zserbó háromszögeim 🙂
Meggylekvár hagyományosan és hozzáadott cukor nélkül

Érdekes, hogy a mi családunkban nem volt divat a meggylekvár… Volt telkünk és volt több meggyfa is rajta, mégis a meggyből befőtt készült, valamint apukám kísérletezett a meggyborral, de a lekvár az kimaradt…
Mini mandulás falatka rebarbarával, Rachel Allentől a szakácsmustrára

A szakácsmustra játékot még decemberben indítottam és azóta is igyekszem a fordulókon részt venni és a különböző szakácsokat mustrálni a játék keretein belül.
Leveskocka házilag

Előfordult már, hogy a recept alaplevet írt, de se időd, se kedved nem volt elkészíteni a klasszikus alaplevet azért, hogy utána majd főzz belőle valami mást? 🙂 Ilyenkor írják sokan, az alaplé helyett használjunk vízben feloldott leveskockát… De miért használnánk különböző adalékanyagokkal készülő kockát, amikor elkészíthetjük a leveskockát házilag is?
Tökfőzelék

“Mindenki másképp csinálja…” – ez lehetne sok más mellett a tökfőzeléknek is a mottója, legalábbis a baráti, ismerősi körömben még nem találkoztam két egyformán elkészített tökfőzelék recepttel…
Mentalikőr, aperitifnek vagy egy hűsítő limonádé koktélhoz

Már igazán terebélyes a menta a kertben, de szeretném ha folyamatosan nőne, így időnként “lekaszálom” 🙂 Most is ez történt, de kivételesen nem szörp, hanem mentalikőr készült belőle… Lehet több szörp nem is lesz mentából? 🙂