
Először csak kísérlet volt, úgy 3 évvel ezelőtt, azóta már alig várom, hogy a bokrokon elegendő virág legyen és készülhessen a levendula szörp… Bár többféle szörp készül a kert növényeiből, ez az egyik legkülönlegesebb 🙂
Először csak kísérlet volt, úgy 3 évvel ezelőtt, azóta már alig várom, hogy a bokrokon elegendő virág legyen és készülhessen a levendula szörp… Bár többféle szörp készül a kert növényeiből, ez az egyik legkülönlegesebb 🙂
Az, hogy a különleges ízek szerelmese vagyok már gondolom senkit nem lep meg, ahogy az sem, hogy a kihívásokat is szeretem 🙂 Ma olvastam egy játékra invitáló felhívást, aminek ma van a beküldési határideje is, hát mi ez, ha nem egy szép kihívás 🙂
A csirke- vagy pulykazúza nem tartozott a kedvenceim közé, mostanában kezdtem megkedvelni, mivel P. egyik kedvenc eledele a zúzapörkölt. No, arra még nem vettem rá magam, hogy megegyem, de a maradékából készült zúzával töltött gomba igazán finomra sikerült!
Nem kisebb megtiszteltetés ért, mint, hogy Dina barátnőm nekem adta a 25. SAD, azaz Süss! Alkoss! Díszíts! játék “rendezésének jogát” 🙂 Bár eddig nem sok tortát mutattam még Nektek azokból amik nála készülnek, de azért igyekszem felnőni a feladathoz 🙂
Azt hiszem életem legfinomabb kuglófját sikerült ma megsütnöm. Ebben biztos közrejátszik az is, hogy talán a két legkedvesebb hozzávaló segítségével készült, hiszen ez egy olyan recept, amiben marcipán és eper is szerepel… Tehát a mai kedvenc, az epres marcipános kuglóf mutatkozik most be Nektek 🙂
Nos ez az étel tipikus példája annak, amikor kicsit “túl vásárolom” magam és fel kell dolgozni a hűtőben található zöldséget, mert muszáj 🙂 Épp annyi karfiol és épp annyi brokkoli volt itthon, hogy önállóan ne legyen elég se egy rakott karfiol, se egy rakott brokkoli elkészítéséhez…
Szülinapom volt tegnap, így ünnepi menüben volt részem 🙂 Egy részét én készítettem, másik részét közösen Édsanyával, mivel az ünnepi ebédet kettesben fogyasztottuk el, így kihasználtuk az alkalmat és természetesen halat ettünk, méghozzá süllő fűszeres bundában, kakaós karfiollal és zsálya chipsszel volt a menü…
Ebben a sütiben párba állt a kelt tészták és az eper iránt érzett rajongás 🙂 Nemcsak finom, de ha marad, akkor még másnap is igazán puha, élvezetes édesség az epres pudingos párna, aminek sajnos nem lehet ellenállni 🙂
Már úgy ennék görögdinnyét… 🙂 Azt hiszem ez a gondolat olyan mértékben fészkelődött be az agyamba, hogy játszottam kicsit a kalács tésztával és így megszületett a görögdinnye kalács, ami a család gyermek tagjai körében igazán nagy sikert aratott… Na jó, a felnőttek sem utasították vissza 🙂
A recept nem új, a jól bevált briós receptem, de a formázást nagyon szerettük 🙂 A külső része így sokkal ropogósabb és a fahéjas cukor beleül az apró kis vágásokba… A belső puha tészta, az apró kis roppanós falatok… fantasztikus 🙂
Bár délután már kisütött a nap, tegnap este mégis fázós hangulatban néztünk össze a vacsora tervezésekor… Sütni kéne valamit, ez volt az első gondolatom, majd bevillant, hogy láttam a közösségi oldalon egy somogyi krumpliprósza elnevezésű ételt, ami már akkor felkeltette az érdeklődésem.
Most jött el az a pillanat, amikor a napok óta tartó vacak időt fel kell dobni valami finomsággal. Nincs mese, a bodzás csúsztatott palacsinta pontosan a mostani hangulatnak megfelelő, amolyan lélekvidító édesség, hát még ha a bodzát triplázzuk, azaz kívül belül bodzás palacsinták lesz 🙂
A “háztájiból”, azaz vidéki rokonok jóvoltából ismét nyúl hús került az asztalra. Tudom, megoszlanak a vélemények, de abban egyet értünk, aki szereti nagyon szereti 🙂 Márpedig aki szereti, ezt a citromos nyúlragu névre hallgató étket egyenesen imádni fogja 🙂
Gyors és nagyon egyszerű desszert az epres kuszkusz, ami úgy született, hogy volt 5-6 szem eper otthon és mindketten édességre vágytunk 🙂 Azt hiszem ennél csak a tejfölös eper egyszerűbb, de ennyi eper két főre nem lett volna elég abban a formában…
A töltött hús nálunk általában a vasárnapi asztalon kap helyet… Nem volt ez most sem másképp, amikor felidéztem egy két évvel ezelőtti receptem és töltött karajt készítettem, bár nem a megszokott módon.