
Ahhoz, hogy a teljes menüsor meglegyen a Brill Pálinkaház receptversenyére, következik a desszert, amihez szilvapálinka került…
Ahhoz, hogy a teljes menüsor meglegyen a Brill Pálinkaház receptversenyére, következik a desszert, amihez szilvapálinka került…
Folytatódik a “vendég recept”, méghozzá a Konyhafőnök ajánlata rovat bővül a Brill Pálinkaház receptversenyére készült főétel receptjével, ahol a közkedvelt paprikalekvár egy kis csavarral a Brill Pálinkaház kedvence 🙂
Ismét “vendég recept” következik, méghozzá a Konyhafőnök ajánlata rovat bővül a Brill Pálinkaház receptversenyére készült paradicsomleves receptje, aminek különlegessége, hogy lángolva tálaljuk.
Tavaly kínálta barátosném ezt a fokhagymás csoda elixírt, hogy ők bizony most ezt isszák és jót tesz az ereknek. Nem voltam rest, elkészítettem, “napi felesként” ezzel indítva a napot három héten keresztül… Ma kezdjük újra 🙂
Néha elcsábulok a piacon és veszek amolyan hagyományos sütőtököt, de kettőnknek még a negyed is sok belőle, így általában egy-egy darab elfogy sütve, majd jön az alkotási fázis, hogy a többiből mi készüljön 🙂 Most a sütőtökös kalács lett a befutó és nagyon nem bántam meg!
Az történt, hogy liszt nélküli diós kekszet akartam sütni, mert beleszerettem az új keksznyomómba és most minden nap kekszet sütök 🙂 Mivel Édsanyának vigyázni kell a cukrára, így a liszt és a cukor nem barátunk, ha számára készül valami finomság….
Szereted a sütőtököt? Kipróbáltad már rántva? Nos, ha még nem, akkor egy percig se habozz, bocs, akarom mondani tökölj… Vagyis dehogynem, épp ez az, tökölj velem, mert ez nagyon finom 🙂
Elérkezett ez a nap is, ez a bejegyzés az 500. a blogon 🙂 Még az 500 receptig el kell telnie egy kis időnek, de az is eljön remélem hamarosan 🙂 Gondoltam a mai reggeli méltó ehhez a szép kerek számhoz, így most a habos tojás receptjével ünnepelünk… remélem szeretni fogjátok!
Ma igazán szép, napsugaras őszi napunk van, bár még kicsit hűvös a reggel, úgy döntöttünk kihasználjuk, hogy süt a nap és “csakazértis” a teraszon reggelizünk 🙂 Méghozzá egy tartalmas, laktató reggelit, hiszen utána iránya természet, használjuk ki a jó időt! 🙂 Így került ma a reggeliző asztalra amerikai palacsinta.
Még mindig születésnap, elérkeztünk a tortához 🙂 Természetesen az alapja most is piskótatekercs, de most Charlotte készült belőle, méghozzá P. új kedvencével karamellel. Őszinte leszek, nem gondoltam, hogy ennyire finom lesz a végeredmény 🙂
Egy évben számtalanszor sütöm, évente egyszer pedig tortát varázsolok belőle. Gondoltam most meg is osztom az én piskótatekercsem receptjét, ami annyira egyszerű, mégis az apróságokban rejlik tökéletessége 🙂 Következzék tehát a piskótatekercs készítés Sasó módra 🙂
Tudom, hogy nem mindenki szeret hajtogatni, de szép levelesen szétváló, réteges pogácsát mindenki szereti 🙂 Hát, ezért néha áldozatot kell hozni, kicsit áldozva az idő és a hajtogatás oltárán… a végeredmény és a bezsebelhető dicséretek mindenképp megéri!
Méghozzá amolyan igazi, amerikás hamburger, úgy ahogy arrafelé készítik, marhahúsból. Nem sűrűn, de időnként készül nálunk hamburger, de csak és kizárólag az otthon készítettet szeretjük, lehetőleg grill rácson sütve.
Perec, de mégsem 🙂 A mai jeles napon ez a vendégváró sör- illetve borkorcsolya. Jó sósra készült, hogy az Ünnepelt és a vendégek is szívesen fogyasszanak 🙂 A pancsos perec rúd azonban nemcsak vendégvárónak, de suliba vagy kirándulásra is remek!
Ez amolyan igazi kánaános reggel, vagy inkább egy köztes megoldás a reggeli és ebéd “összevonására”, ami nálunk például a mai napon igenis megengedett, hisz Párom születésnapját ünnepeljük 🙂