
Közeledik a grill szezon és ezzel együtt böngésszük az ötleteket, hogy mivel is rukkolhatnánk elő egy-egy grill partyn. Én nagyon szeretem a garnélát és a grillen is hálás dolog dolgozni vele 🙂 Főleg, ha előtte “lerészegítjük” 🙂
Közeledik a grill szezon és ezzel együtt böngésszük az ötleteket, hogy mivel is rukkolhatnánk elő egy-egy grill partyn. Én nagyon szeretem a garnélát és a grillen is hálás dolog dolgozni vele 🙂 Főleg, ha előtte “lerészegítjük” 🙂
Már írtam róla,hogy a csokis dolgok mellett a krémes sütik a kedvenceim. Főleg, ha valami gyümölcsös krémes, mint ez az eckler fánk, amiben most az áfonya igazán különleges fűszerezést kapott…
En papillote, azaz papírban sült hal. Fantasztikusan működik a papírban sütés a grillen, a sütőben egyaránt főleg olyan étkeknél szeretem alkalmazni, mint az egyben sütött, töltött hal, vagy hús és köret egy csomagban 🙂
Böjti időszakban vagyunk, s bár mi nem tartunk szigorú böjtöt, de igyekszem csökkenteni az amúgy sem jelentős hús fogyasztást. Munkám során találkoztam ezzel a böjti péklevessel, ami annyira megtetszett, hogy gyorsan el is készítettem.
Bár elmúlt a farsangi időszak, de ezt a fánkot bármikor szívesen látom az asztalunkon. A képviselőfánk nekem a gyerekkorom idézi, sokszor volt nálunk az ünnepi asztalon, Nagymamám keze által.
13. alkalommal rendezték meg a mai napon Tatán a „Farsang Kupa” Gasztronómiai versenyt (szakács, cukrász, felszolgáló /pincér – terítési verseny/, pék szakmákban)A „Farsang Kupa” gasztronómiai verseny már évek óta Magyarország rangos versenyei közé tartozik, az idén mi is ott voltunk, és meg kell mondjam tátottuk a szánkat… 🙂
Hosszú ideig nem hoztam új receptet, a karácsonyi szünet után új helyre költözött a blog. Most a rengeteg időközben összegyűlt recept közül mégis ezt a klasszikust választottam az újrakezdéshez, hiszen az új évi egészségesebb életről szóló fogadalmak ilyenkor még sokakban erősen élnek 🙂 A tepsiben sült bundás kenyér számomra nem új találmány, Nagymamám sokszor sütött “tojásos” kenyeret a lerben 🙂
A mézeskalács sütés egyik velejárója nálam, hogy mindig marad egy kis tészta, amit már nem akarok kiszaggatni formára, vagy mert mindenből megvan a kellő darabszám, vagy mert meguntam 🙂
Azt már sokszor leírtam, hogy karamell imádat van nálunk 🙂 Likőr imádat ugyan nincs, de szerintem a karácsonyi hangulathoz jól illik egy kis likőr az asztalon. A tojáslikőrt nem szeretjük, így arra gondoltam megpróbálkozom egy karamell likőrrel az idén…
Ez a recept hosszú évek óta ott lapul Nagyim receptes könyvében, de őszintén megmondom nem szerettem soha annyira a mézes puszedlit, hogy nekiálljak megsütni 🙂 Konkrétan két fajta mézes puszedli jöhetett nálam szóba: a nürnbergi mézes és egy másik dobozos német termék, egy gyümölcsös mézes…
Ennek a német túrós sütinek a receptjét a rádióban hallottam először, az egyik műsorban egy betelefonáló hölgy mondta el. Mivel villámgyors és túrós gyorsan lejegyzeteltem a hozzávalókat, de a nevét már rég elfeledtem… Tegnap este a kezembe került egy sváb szakácskönyv, ahol örömmel fedeztem fel az anno lejegyzett Topfa Feingeback receptjét…
Amikor az a jó, ha azonnal puha a mézeskalács, sőt még az sem hátrány, ha szép a felülete és jól díszíthető, ráadásul jó sok is kell belőle, hiszen mindenki szívesen veszi ha kap pár darabot mondjuk a Mikulástól… Nos, akkor ezt az azonnal puha mézeskalács receptet jó szívvel ajánlom 🙂
Kinéztem egy csillag kiszúró szettet, kifejezetten az fogott meg, hogy ilyen fenyőkkel reklámozták, de elég borsos ára visszatartott a vásárlástól 🙂 Aztán az egyik nagy áruházban szembejött velem egy hasonló szett, így nem is tétováztam, tudtam mi lesz az első amire használni fogom!
Igen, igen, ismét az Országos KözÉtkeztetői Szakácsversenyen jártam és nagy örömömre az idén is Párom (Boros István séf) kísértem el, mert a tavalyi év után ismét sikerült bejutnia a 10 legjobb közé 🙂 Az OKÉS 2014 néhány pontban eltért az előzőektől, de egyre színvonalasabb megmérettetés elé állítja a közétkeztetésben dolgozó szakácsokat.
Advent első vasárnapja van. Az idén is saját készítésű koszorút terveztem az asztalra, de úgy döntöttem, most kalács koszorúnk lesz. Áldott, békés Adventi készülődést kívánok mindenkinek!