Gyümölcsös rizskoch, avagy rizsfelfújt egy kicsit másképp

Gyümölcsös rizskoch

Ahogy az eddigi múltjából az írásoknak már kiderülhetett, nem vagyok nagy rizs rajongó 🙂 Most mégis egy rizses vagy rizsás (? 😀 ) édességet hozok, ebben a formában még én is szívesen megeszem néha… Annyira néha, hogy az elmúlt 10 évben, kb. először 🙂

Folytatás

Pin It

Ibolyás csoki puding – házi puding

csoki puding házilag

Évek óta nem használok klasszikusnak mondott pudingport, bár előtte sem voltunk nagy felhasználók, ha vettem, akkor is szinte csak csokisat és vaníliásat. No ez a kettő aztán rém egyszerűen elkészíthető itthon is…

Folytatás

Pin It

Medvehagymás, kéksajtos tészta

Medvehagymás, kéksajtos tészta

Azt már volt szerencsém megtapasztalni, hogy a kéksajt és a medvehagyma nagyon jó páros, isteni pogácsát ettem belőle, így aztán gondoltam, ha pogácsában remekelnek, akkor bizony a tésztán is harmóniába kerülhetnek….

Folytatás

Pin It

Sajtos-medvehagymás papucs

Sajtos-medvehagymás papucs

Még mindig medvehagyma… és még lesz is egy darabig, míg kapható friss a piacokon, vagy gyűjthető az erdőben… Egyszerűen imádom, nem tudok ráunni 🙂 Remélem Ti sem unjátok még 🙂

Folytatás

Pin It

Sárgarépa főzelék, lyoni hagymával

Sárgarépa főzelék

Gyerekkoromban csak füttyös főzeléknek hívtuk, mert sok más kiskorúval egyetemben engem is azzal beszéltek rá a sárgarépa evésre, hogy egyem, mert különben nem fogok tudni fütyülni…

Folytatás

Pin It

Medvehagymás, túrós csavart

Medvehagymás, túrós csavart

Tobzódok még egy kicsit a medvehagymás receptekkel, mert nagyon szeretjük 🙂 Ezt a sós kalácsot is nagyon jó feldobja, nincs benne sok, épp csak egy pár levél az íz kedvéért 🙂

Folytatás

Pin It

Pogácsa, nemzeti színekben

pogácsa nemzeti színekben

Március 15-e sok szempontból szívemnek kedves ünnep. Szeretem a történelmet és különösen szeretem az 1800-as éveket. Ha abban a korban éltem volna, biztos a március ifjak közt lettem volna 🙂

Folytatás

Pin It

Vacsora, egy kicsit másképp – piros, fehér, zöldben :)

Piros, fehér, zöld vacsora

Legyen egy kis ünnepi hangulat az asztalunkon is – ez lehetne a mottója ennek az összeállításnak, ami igazából nem egy konkrét recept, sokkal inkább csak egy ötlet arra, hogy játszhatunk a színekkel, színes étkekkel Nemzeti Ünnepünkön…

Folytatás

Pin It

Kókusz sütemény, egzotikus gyümölcsökkel – gluténmentes

Kókusz sütemény

Ismét egy süti, amiben nincs hagyományos liszt, sőt ebbe még cukor sem került, tehát majdnem büntetlenül fogyasztható, még így a hirtelen beállt tavaszban is, amikor minden nő háromszor meggondolja mit is egyen 🙂

Folytatás

Pin It

Spenótos, sajtos csirkefelfújt – a konyhafőnök ajánlata

Spenótos, sajtos csirkefelfújt

Úgy látszik a felfújt megihlette a konyhafőnököt is, bár húsmentesre nem akarta csinálni, de elég tavasziasra sikeredett. Szerintem egy ilyen finomsággal igazán el lehet kápráztatni a legnagyobb spenót ellenséget is 🙂

Folytatás

Pin It

Illatosító házilag

Illatosító házilag

Reggel bukkantam erre a házilag elkészíthető légfrissítő, vagy illatosító receptre és annyira megtetszett, hogy gyorsan ki is próbáltam. Örömmel jelentem, hogy működik, környezetbarát, gazdaságos megoldás, úgyhogy ajánlom mindenkinek 🙂

Folytatás

Pin It

Medvehagymás karfiolfelfújt

Medvehagymás karfiolfelfújt

Egy újabb remek és egyszerű húsmentes fogást készítettem a minap. Egyszerűen elkészíthető, kedvünk szerint ízesíthető és az sem gond, ha húsevő is van a családban, neki köretként funkcionálhat.

Folytatás

Pin It