
Bár eddig minden palacsinta tésztánál leírtam, hogy nincs hozzá konkrét receptem, csak úgy érzésre szoktam szórni az összetevőket, most kiméregettem, hogy legyen támpont 🙂
Bár eddig minden palacsinta tésztánál leírtam, hogy nincs hozzá konkrét receptem, csak úgy érzésre szoktam szórni az összetevőket, most kiméregettem, hogy legyen támpont 🙂
Pizzát lehet sütni a boltban kapható félkész lapból is… de miért tennénk, ha van egy jó tészta receptünk 🙂
Szombat este… pizza készül vacsorára… már megkelt, kinyújtottam, megkentem, rászórtam a rávalót… csengetnek… remélem nem vendég, csak a szomszéd jön sóért 😀
Ha farsang akkor fánk! De milyen fánk és miért pont fánk? A sokféle fánk között talán a klasszikusnak mondható szalagos fánk nálunk a legelterjedtebb. Nevét az oldalán végigfutó világos csíkról kapta, mely mint egy díszítő szalag öleli körbe az aranybarna süteményt.
Sokat gondolkodtam, hogy megosszam e gondolataimat ezen témában…
Vállalom, hogy mi hús evők vagyunk, én ugyan kis mennyiségben, de a család nagyobbik részének szinte nincs étkezés hús nélkül, persze ebbe beleértek mindenféle feldolgozott formát is.
Volt nemrég a világ legegyszerűbb túrós pogácsája, ami mellesleg szerintem az egyik legfinomabb is, most következzék ennek juhtúrós változata, ami számomra egy fokkal még ízletesebb csemege.
Bár én nem kifejezetten rajongok a száraz húsokért, ezt a kolbászos karajt mégis gyakran készítem. Részben mert nagyon egyszerű, másrészt mutatós, akár hidegtálra, akár körettel főételként remek választás.
Nos ez lesz az utolsó bejegyzés az év végi nagy eszem-iszom-os időszakról, de ez még olyan, amit muszáj megosztanom Veletek. Leginkább azért, hogy megtudhassa ország világ, hogy készül a “rávarrt” bőrös malacpecsenye 🙂
Valami egyszerűvel gondoltam kezdeni az évet, az ünnepi nagy eszem-iszom után… Még Olaszországban ismerkedtem meg ezzel a tésztával és nagyon megörültem, amikor felfedeztem, hogy itthon is lehet kapni.
A vetrece levest Páromtól tanultam, Ő készíti így, én csak megbolondítottam az Új Év első napjára egy kis savanyú káposztával. Ettől az egyébként is savanykás leves még savanykásabb lett, de igazán jól áll neki a káposzta 🙂
Folytatás
Nem, az idén már nem sütök… mondtam ezt két napja, de az élet, ahogy szokott közbe szólt… Na jó, most nem durván és nem is képletesen, de megláttam egy pogácsát és azt gondoltam, ezt nagyon, de nagyon ki kell próbálni… most! 🙂
Sütőzacskóban sült oldalas. Nem tudom ki és hogyan találta fel a sütőzacskót, de áldom érte! 🙂 Nagy segítség, hiszen zsiradék nélkül, istenien finom omlós lesz benne minden és ha nem lennék a pirosra sült, akár kicsit megkapatott húsok megszállottja, még mosogatni sem kéne annyit 🙂
Évek óta szerepel a szilveszteri ajánlatokban ez a malac fejecskét formázó pogácsa. Illetve ez és társai, mert mindenki egy kicsit egyedien alkotja meg, mind formázásban, mind ízvilágban. Gondoltam az idén én is csinálok malacokat, hogy malacom legyen jövőre 🙂
Nem akármilyen ajándékot kaptam karácsonyra, hanem igazi ínyencséget, néhány kiló őz húst! Gyerekkorom óta szeretem a vadhúst, ebben biztos szerepe van annak, hogy vidéken élő nagyszüleimnél rendszeresen került az asztalra….
Mit sütsz kis szűcs? Sós húst sütsz kis szűcs? – Ezzel a mondókával jött Párom a konyhába, amikor meglátta, hogy már megint keverek, kavarok… Még roskadoznak a sütis dobozok a karácsonyra készült finomságoktól, így nem csoda, ha családunk legnagyobb édesség pusztítója is sósra vágyik 🙂