
Sokszor rákívánkozom a hús mentes ételekre, ilyenkor igyekszem olyan köntösbe csomagolni, hogy a Család is szívesen fogyassza. Így járt a legutóbbi sütőtök is, fasírt golyóként végezte.
Sokszor rákívánkozom a hús mentes ételekre, ilyenkor igyekszem olyan köntösbe csomagolni, hogy a Család is szívesen fogyassza. Így járt a legutóbbi sütőtök is, fasírt golyóként végezte.
Birs ? Bírlak… de ezt már írtam, de tényleg nagyon bejön a birs, legyen alma vagy körte, bár tapasztalataim alapján a piacokon inkább alma van, az én birs almafám, ahogy már mutattam még csak első virágainak bontogatásainál tartott tavasszal, talán jövőre lesz egy-két szem saját termés…
Ezt a diós csigát mindig Édsanya készíti… Most sem volt ez másképp, Ő megcsinálta, én lefotóztam, aztán elkértem a receptet tőle 🙂 De tudja, hogy kissé dilis vagyok, így gond nélkül diktálta… fejből 🙂
Ezt a receptet Kaldeneker Gyuritól tanultam, amikor még létezett a Csevegő Csajokkal című rádió műsorunk a Kontakt Rádióban és Ő volt a vendégünk. Folytatás
Bár mindig a friss hozzávalók fontosságáról pampogok, vannak ételek, amik úgy finomak, ahogy vannak, bár elkészíthetném friss alapanyagból, ehhez a recepthez már nosztalgiából sincs kedvem hozzányúlni.
Kolozsvári rakott káposztának indult, de az élet, illetve a hűtőszekrény tartalma egy kicsit átírta 🙂 Így utólag nem bánom, mert nagyon finom lett, ez is csak azt bizonyítja, bátran kell kísérletezni, jó alapanyagból rosszat nem tudunk főzni!
Ez torta az ősz ízeinek jegyében készült és ugyan ma csodaszép napsütés van, de egy borongós napon garantáltan jó kedvre derít! Színeinél csak illata és ízei csodásabbak.
Ezt a bejegyzést november 1-jén gyertyagyújtás után kezdtem (volna) el írni, de annyira elragadtak az emlékek, hogy teljesen belefeledkeztem gondolataimba, így ma kerül csak sor az írásra…
Lapult a fagyasztóban egy csomagolt darabka bárány steak… Legalábbis annak vettem. Mivel az október, november nálunk az az időszak, amikor a fagyasztó rejtett tartalékai is előkerülnek – közeleg a disznóvágás, kell a hely 🙂 így sorra került ez a hirtelen felindulásból általam vásárolt hús.
Bár eddig halas ételekben nem bővelkedett az oldal, de igyekszem pótolni, hiszen elég sok hal készül nálunk, változatos kínálatban. Édsanya és én nagyon szeretjük, Párom még csak barátkozik vele, azt is nagyon óvatosan 🙂
Napsugaras vasárnap reggelre ébredni, így novemberben, akárki akármit mond, inspiráló dolog… Nekem egy tegnap este olvasott recept jutott róla az eszembe…
Esti TV maci helyett 🙂 De tényleg, ez egy gyors süti, amit “csak úgy” összedobtam, az éppen a fagy előtt még beérett 2 szem (a másik hármat megettük), fügékkel.
Csupa csoki, mert az jó! Gluténmentes mert az is jó 🙂 A környezetemben, mint gondolom sokatokéban egyre többen jönnek rá, hogy a finomított lisztektől problémájuk van. Kinek nagyobb, kinek kisebb, de azt gondolom változatosságnak sem árt, ha néha másfajta lisztből, más alapanyagokból készítjük akár a süteményeink…
A napokban volt már egy, az őszi színek által ihletett zöldség ragu, most vendégvárónak egy zöldségtorta készült, ugyancsak az ősz jegyében, szépséges színeivel vidámságot, jó kedvet csalva az arcokra ezen a borús napon. No és persze a beígért heti tökölés sem maradhatott el 🙂
Nagyon izgalmas kihívás volt elkészíteni ezt a tortát, nekem az egyik kedvencem, de sosem szerettem benne a zselés részt, idén kifejezetten ehhez a tortához készült meggylekvár, mert szerintem így finomabb!