
Valami ami egyszerre édes és egyszerre savanykás, no meg persze picit vaníliás, ettől pedig egyszerűen mesés…
Valami ami egyszerre édes és egyszerre savanykás, no meg persze picit vaníliás, ettől pedig egyszerűen mesés…
Süti keksz helyett a Mikulásnak, azaz egy kis kényeztetés. De ez a süti valóban kényeztetés elsősorban saját magunknak, díszes, ízes, illatos…
Mára virradóra jött a Mikulás, én ezzel a reggelivel leptem meg magam a nagy szakállú tiszteletére…
Karácsonyi ebéd előételeként vettem tervbe ezt a kosárkát, mert gyors és nem bonyolult, mégis kellőképp látványos. De muszáj volt teszt verziót készíteni, hogy biztos finom lesz e 🙂
Egy leves, kicsit másképp… Póréhagyma, mert szeretjük, mandarin, mert szeretjük és szezonja van… 🙂
Tisztában vagyok vele, hogy a kelbimbó egy megosztó növény, de mi nagyon szeretjük, szerencsére nemcsak én, párom is szívesen eszi különböző módon elkészítve. Ez a sajtos tésztás az egyik kedvencünk
Ezt a diós kockát ugyan még novemberben készítettem, de most megosztom mindenkivel, mert remek karácsonyi sütemény is lehet belőle.
Levendulás és sós… érdekes párosítás tudom, de érdemes kipróbálni, szerintem nagyon finom és a levendula nem csak az édes kekszekhez passzol
Stílusosan indult a december, egy süteményversennyel 🙂
Az alábbiakban képes beszámolót olvashattok vagy talán inkább nézhettek meg a XXI. alkalommal (ebből másodszor Magyarországon) megrendezett Európai Karácsony – Adventi Csokoládéfesztivál rendezvényről, melynek Kőbányán a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ adott helyet.
Ünnep nem múlhat el piskótatekercs nélkül! Így került Advent első vasárnapján az asztalunkra ez pici rafinériával megbolondított csokikrémmel és az aktuális hozzávalókkal megbolondított édesség. Folytatás
Alapvetően csoki függő vagyok, ha édességről van szó, de a csokiért úgy magában nem vagyok oda. Annál inkább a csokis édességekért. Édsanya bányászta elő (szó szerint kutakodnia kellett a receptes könyveiben) ezt a rejtett kincset, amit én még sosem ettem, az Ő kolléganője örvendeztette meg őket vele évekkel ezelőtt sokszor, szokás szerint a receptet elkérte, majd az elkészítése valahogy elmaradt… eddig!
Nagyon szeretjük a májast, de bevallom az iparit nem. Persze sok jó ízű van azok között is, de anno én dolgoztam olyan helyen, ahol bekukkanthattam az ipari feldolgozásba, azóta kissé finnyás vagyok 🙂
Hogy miért ludas azt nem kell magyarázni, de hogy mitől kása arra sehol nem lelek megfelelő magyarázatot, sőt már azt is tudom, ha túl kásás nem is szeretjük… persze, mit kell nekem mindig okokat és válaszokat kutatni? Ha egyszer finom, hagyományos, jófajta ételről van szó, meg kell főzni, ahogy Nagyi és pont. 🙂
Lúdláb tortát készültem sütni a hétvégére, gondoltam Márton napi édességnek keresve sem találnék jobbat. Csupa csoki, meggy, krémes és édes…
„Novemberben, Márton napján
Liba gágog, ég a kályhán,
Aki libát nem eszik
Egész évben éhezik” (népi mondóka)