
A könnyű ebben az esetben mind az elkészítésre, mind a salátára igaz lehet, ahogy mostanában időhiányban tényleg nagyon egyszerű dolgok készülnek nálam 🙂 De spárga ebben is van 🙂 Na jó, csak egy kicsi, sokkal több is lehetne 🙂
A könnyű ebben az esetben mind az elkészítésre, mind a salátára igaz lehet, ahogy mostanában időhiányban tényleg nagyon egyszerű dolgok készülnek nálam 🙂 De spárga ebben is van 🙂 Na jó, csak egy kicsi, sokkal több is lehetne 🙂
Üdítően friss zöld ízével a kora nyári kedvenceim közé tartozik a spárga. Az elmúlt hetekben több kilónyi spárgát dolgoztam fel, épp hogy csak csomót nem kötöttem még rá 🙂 Ez a spárga vacsora a friss vékony zöld spárga nyers rágcsálásán túl, az egyik leggyorsabb vacsora 🙂
Hústorta, hús- és sajtrajongóknak, valamint azoknak, akik még születésnapjukon sem szeretik az édességet 🙂 Ez a tortám is születésnapi torta volt, Párom édesapjának 60. születésnapjára 🙂
Azt hiszem a blog egyik leggyorsabban elkészíthető receptje kerül most lejegyzésre. Amolyan igazi pár perc alatt összedobható vagy divatosan 15 perces étel, rohanós napokra… Természetesen ismét medvehagyma az egyik főszereplő, még szezon van 🙂
Nyáron pakolom a fagyasztóba a gyümölcsöket, aztán télen szedegetem őket elő 🙂 Tavasszal pedig roham léptekkel kell helyet csinálni, hogy újra legyen hova pakolni 🙂 No, erre például remek megoldás ez a fűszeres sült kompót!
Ez a bárányborda a személyes kedvenceim közé tartozik. Sokáig nem árultam el a titkot, ami cékla párlatban rejlik, de végül úgy gondoltam megosztom a nagyvilággal az én grillezett bárányborda receptem kulissza titkait 🙂
Bár én nem szeretem, ehhez képest azt mondják isteni zúzapörköltet készítek 🙂 Így csak megosztom veletek is, hátha kedvet kaptok hozzá 🙂 Lassan én is barátságot kötök vele, egyelőre a megeszem, mert P. kedvence kategóriába sorolandó 🙂
Tavaly miközben már az x-ik kalács kosarat gyártottam, megfordult a fejemben, hogy ezt meg is lehetne tölteni valamivel… Így az idén megszülettek a húsos kosárkák és már jövőre is van újabb ötletem 🙂
Boros perec a Boros nagyitól 🙂 És tényleg, de a neve nem ezért lett boros 🙂
Jó kis ropogós recept, amit jó szívvel ajánlok, akár Húsvétra is, de remek vendégváró és ropogtatni való egy baráti összejövetelen is.
Nekem a tojásos nokedli, a napfény íze 🙂 Igazi tavaszi ételként tartom számon, bár most nem fejes salátával, hanem rukkolával készült… bár lehetett volna medvehagyma is 🙂
Többször jött velem szemben az Internet forgatagában, a rántotta muffin, vagy omlett a sütőből… El is készítettem a tél folyamán néhányszor, hol így, hol úgy, míg végül kialakult a kedvencünk, amit meg is osztok veletek.
Az igazság az, hogy ez is egy “ősrégi” recept 🙂 A brokkolinak hosszú évek óta nagy rajongója vagyok és valahogy természetes volt, hogy valamilyen salátába is belekerül. Az első brokkoli saláta, amit készítettem ez volt, de azóta már van néhány újabb változat is 🙂
Köretnek, de könnyű vacsorának is remek választás lehet a batáta, vagyis édesburgonya. Ebben a receptben egy húsmentes rakott batáta szerepel, amely önálló fogásként is megállja a helyét.
Van egy kedvenc almás sütink, amit hosszú évek óta változatlan formában sütök. Egyszerű, gyors és biztos siker 🙂 Most a mai kornak vagy talán inkább a divatnak “behódolva” bögrére cseréltem a mértékegységeket, így született belőle a bögrés almás
Bár nem követünk határozottan semmilyen diétát, de igyekszünk a magunk fogalmai szerint egészségesebben élni, így csökkentjük a fehér liszt, valamint a cukor fogyasztását. Ennek jegyében született ez az akár paleonak is nevezhető medvehagymás omlett, ami roppant finomra sikeredett 🙂