
Nyáron nagyon sokszor sütök borított szilvás pitét, szaftos, könnyű és nagyon finom. Megpróbáltam fagyasztott szilvából, de be kellett látnom, nem az igazi, viszont nagyon szerettem volna valami finom szilvásat.
Nyáron nagyon sokszor sütök borított szilvás pitét, szaftos, könnyű és nagyon finom. Megpróbáltam fagyasztott szilvából, de be kellett látnom, nem az igazi, viszont nagyon szerettem volna valami finom szilvásat.
Bálint illetve Valentin (kinek, hogy tetszik) előtt egy kis tálalási trükk… Semmi extra, nekem mégis sikerült Páromat levenni vele a lábáról 🙂
Ez nem annyira recept, mint inkább egy kedves ötlet Valentin napra reggelire vagy vacsorára, vagy akár egy hétvégi kedves ébresztésre 🙂
A farsang utolsó napjához értünk, Mohácson a Busók hétvégén elkergették a telet, ma Húshagyó Keddel kezdetét veszi a böjti időszak. Hagyományosan ezen a napon fánkot sütöttek eleink, de az angolszász hagyományok ezen a téren is hoztak változásokat, megérkezett hozzánk is a palacsinta nap 🙂
Méltánytalanul hanyagolt halunk a csuka. Bár nagyon száraz a húsa, de szép fehér, és ízletes, én nagyon szeretem. Sajnálattal tapasztalom azonban, hogy alig lehet kapni… érdemes egy horgássza vagy halásszal barátságot kötni az ügy érdekében (is) 🙂
Meséltem már róla, hogy bár nálunk nincs olyan sütemény, ami el nem fogyna, de Párom szívéhez a piskótatekercsen keresztül vezet a legrövidebb út 🙂 Viszont nekem unalmas a hagyományos piskótatekercs, így minden alkalommal variálom egy kicsit…
Ma sárgarépa főzeléket főztem… éreztem én, hogy nem leszek ebben a farkasordító hideg estében nyerő Emberemnél ezzel a vacsorával, de próbálkozni lehet…
A különböző hagymalevesek szerintem sosem mennek ki a divatból, egyszerű, gyors, olcsó és nem utolsó sorban nagyon finom, bármilyen főételhez megfelelő. Sokan sokféleképpen készítik, azonban a hagymaleves klasszikus változatát kevesen ismerik…
Szokás szerint hajnalban keltem és ha már fent vagyok, akkor csinálok is valamit. Hétvége lévén Páromnak reggelit 🙂 Nagyon régen nem sütöttem buktát, ráadásul hetekkel ezelőtt beférkőzött a fejembe egy gondolat, amelytől azóta sem tudtam szabadulni…
Örök dilemma számomra, hogy töpörtyű vagy tepertő? A családban hívtuk így is, úgy is, ráadásul ez még csak nem is volt vidékhez köthető, kinek mikor hogy jutott eszébe 🙂 No, azt hiszem ezt a jó szokást fogom én is továbbvinni, mikor melyik jut eszembe, mindenki nézze el nekem ebbéli következetlenségemet…
Ha jellemeznem kellene ezt a sütit három szó jutna az eszembe: olcsó, egyszerű és nagyon finom! Ok, ez már négy 🙂 De tényleg. Mindenképpen érdemes kipróbálni!
Torma. Megosztó zöldség vagy akár nevezhetném gyógynövénynek is.
Fő hatóanyaga a mustárolaj – erős illatát, csípősségét is ennek köszönheti, a szinigrin és a glukonnaszturcin nevű glikozidok, de van benne C-vitamin és kálium is.
Toad in the hole, vagyis “varangy a lyukban” Egy Angliában élő kedves ismerős mutatta nemrégiben, hogy ők bizony ezt vacsoráztak. Én először konkrétan azt hittem, hogy békát ettek…
Szeretjük a friss zsemlét, de a világból ki lehet kergetni a boltokban kapható felfújt zsemlének csúfolt valamikkel… Természetesen vannak kivételek, néhány pékség igazán finom zsemlét csinál, de korpás zsemlét kevés helyen lehet kapni.