
Hétvégén a jó idő előcsalogatta a játékos kedvemet és az ilyenkor már nagy mértékben rám törő zöldség utáni vágyakozást. Sajnos a friss zsenge borsóra még várni kell, de a tavalyi termésből még lapul egy kevés a fagyasztóban…
Hétvégén a jó idő előcsalogatta a játékos kedvemet és az ilyenkor már nagy mértékben rám törő zöldség utáni vágyakozást. Sajnos a friss zsenge borsóra még várni kell, de a tavalyi termésből még lapul egy kevés a fagyasztóban…
Sokáig keresgéltem és kísérleteztem egy olyan kelt tészta recepttel, ami gyorsan megvan, többféleképp ízesíthető sósan és édesen is finom, gyors vacsora vagy reggeli, valamint saját igényeinknek megfelel, tehát nem fehér lisztből készül és kevés cukorral is jól használható
Nos ez tényleg amerikai: nagyon vajas és nagyon édes 🙂 és nagyon fahéjas. De finom! Édesszájúak körében nagy sikert aratott, nálunk is hamar elfogyott.
Kedvencünknek is készíthetünk házilag jutalomfalatot, nem ördöngösség, és sokkal sokkal egészségesebb, mint a csomagolt változatok! Tehát erre is igaz, KÉSZÍTSD OTTHON!
Eljött a VKF (VIGYÁZZ, KÉSZ, FŐZZ!) 54. fordulója, ahol a kávé és tea került a főszerepbe, a forduló háziasszonyának a Coffeinmentes blog írójának köszönhetően. Kávé és tea, de nem a hagyományos értelemben…
Csokis brownie az egyik abszolút kedvenc nálam. Minden megvan benne, amit egy sütiben kedvelek: a lágyság, a krémesség, az egyszerűség. Egy kis csavarral pedig egészen különleges desszert is varázsolható belőle.
Egyik kedves ismerősöm, aki állandó olvasója az oldalnak kért meg, hogy néhány olyan recept is kerüljön fel mihamarabb az oldalra, amelyek csak mínuszban tartalmaznak kalóriát, mivel közeleg a tavasz… 🙂
Azt már mindenki tudja rólam, hogy a lekvár főzés egyszerű hasznos befőzésből szenvedéllyé nőtte ki magát. Ebben a lekvárban a januárban fel nem használt gyümölcsökkel szerettem volna valamit kezdeni, méghozzá úgy, hogy ismét egy új ízvilág szülessen meg…
Vagyis egy igazi vasárnapi reggeli… Mondjuk tejhabos kávéval, ágyba szervírozva…
No, nem nekem, én szervírozom 🙂 De egyszer-egyszer ez is belefér 🙂
Remek uzsonna étel, vendégváró, vagy, mint nálunk második fogás egy tartalmas leves után. Nálunk ez amolyan se nem édes, se nem sós, mert picit cukrozott a káposzta, de jól megborsozva 🙂
Néha csak úgy jön a gondolat: gulyásleves. Ilyenkor én, aki nem is vagyok annyira leves párti, nem tudok ellenállni, gulyáslevest kell főzni… Lehet ez gyerekkori dolog, sokszor volt nálunk gulyásleves, Édsanya kedvence 🙂
Mint már említettem szeretem a csicsókát, jótékony hatásai miatt s ha már burgonya helyett használható, akkor miért is ne lehetne belőle fánkot sütni? Rögvest kevesebb lesz a kalória benne 🙂
Ismét egy kenyér variációt szeretnék megmutatni, lesz belőle még több is 🙂 Nem leszek pék, és nem is szeretném elvenni a pékek munkáját, de ha már kidobott az ágy hajnalban, akkor gondoltam hasznosan töltöm az időt. Magos kenyérke sült a reggelihez…
Csipp-csipp csóka… na jó, nem ez csicsóka. Egy csúnyácska gumócska, amit viszont tud az csodálatos 🙂 Tulajdonképen gyógynövény, a gumója ehető, a napraforgó rokona… No ennyit a botanikáról, most jöjjön az, hogy miért jó nekünk a csicsóka.
Egy könnyű előétel, vagy szendvicses tál összetevőjeként is megállja a helyét, a lényeg, hogy a roppant egészséges fekete retek így is fogyasztható!