
Hallottatok már a hagymateáról? Kóstoltad? próbáltad?
Ha nem, a következő köhögésnél itt az ideje! Ha pedig igen, de más recept szerint, próbáld ki ezt…
Hallottatok már a hagymateáról? Kóstoltad? próbáltad?
Ha nem, a következő köhögésnél itt az ideje! Ha pedig igen, de más recept szerint, próbáld ki ezt…
Azt hogy a savanyú káposztában sok vitamin van, már régóta tudjuk. Nagymamám mindig azt mondta, minden savanyúban ott a c vitamin 🙂
A tél egyik sláger zöldsége lehetne, de kevesen ismerik. Pedig amellett, hogy finom, rengeteg vitamint tartalmaz és kivonata remekül oldja a hurutos köhögést
Kicsit bolondosnak tűnhet a cím, de aki ismer az életből, vagy innen a blogról, tudja bolondos vagyok én magam is… De bolondozás ide vagy oda, ezt a receptet a “szükség” szülte… S hogy miért osztom meg? Mert megígértem 🙂
Nem tudom ki hogy van vele, engem mindig izgattak ezek a sajttorták, mint ahogy általában minden ami sajtos… Ifjonc koromban utazásaim során többször láttam, a kávézók sütis pultjairól csábítóan mosolyogtak rám különböző cheesecake-kek, de valahogy nem kötöttünk közelebbi barátságot.
Nem a hagyományos értelemben vett fánk, de az alapja mégis a képviselő fánk tésztája, így fánkocska lett a neve. Amolyan férfiembernek való fánk, már amelyik férfiember szeret kísérletezni 🙂
Télen sokkal sűrűbben készül nálunk tartalmas leves, mint nyáron, a nyár a bogrács gulyások (mintha az nem lenne tartalmas 🙂 ), a gyümölcslevesek időszaka… Most a jókai bableves került a hétvégi menü középpontjába, több okból is.
A mai hóesés és igazán téli időjárás valahogy arra késztetett, hogy ne mozduljak ki a lakásból. Ha már ki nem megyek, gondoltam, akkor sütök kenyeret, úgyis nagyon régen sütöttem utoljára…
Ez kérem szépen egy férfiasan egyszerű torta, a legjobb barátom (nem mondhatom ki az évszámot, ahogy rá sem írhattam 🙂 ) születésnapjára készült.
vagy nevezhetjük egérkének vagy cseh fánknak. Valószínűleg csehszlovák rokonok hatására Nagyim a csöröge mellett legtöbbször ezt sütötte gyerekkoromban…
Még egy lekvár így januárban… részben azért mert ez is egy kísérlet, részben mert kicsit sokkal több lekvárt vettem, mint ami elfogyott a sütikbe. Tegnapelőtt készült, de ha ez mond valamit, akkor elmesélem, hogy ma vettem egy újabb adag mákot…
Az idén még nem volt játék 🙂 Pedig már egészen 10 nap is eltelt az új évből… No, ezt gyorsan bepótolandó, rákattantam a Select food blogra, ahol Aliz blog születésnapi játékra invitálja olvasóit. Már írtam, hogy szeretem a blogját, leginkább a sok-sok halas illetve a portugál receptjei nyűgöznek le, de még nem igazán vállalkoztam egyikre sem.
Oké, tudom, hallom a gondolatodat: Télen is lekvár???
De igen, annyi kihívás van a lekvárfőzésben, hogy nem tudok neki ellenállni…
Azt már csak csendben jegyzem meg, hogy a karácsonyra összevásárolt rengeteg gyümölcsmaradék egyik legjobb felhasználási módja…