Melegszendvicskrém bablevesből

Melegszendvicskrém bablevesből

Kicsit bolondosnak tűnhet a cím, de aki ismer az életből, vagy innen a blogról, tudja bolondos vagyok én magam is… De bolondozás ide vagy oda, ezt a receptet a “szükség” szülte… S hogy miért osztom meg? Mert megígértem 🙂

Folytatás

Pin It

Narancsos sajttorta papayával

Narancsos sajttorta papayával

Nem tudom ki hogy van vele, engem mindig izgattak ezek a sajttorták, mint ahogy általában minden ami sajtos… Ifjonc koromban utazásaim során többször láttam, a kávézók sütis pultjairól csábítóan mosolyogtak rám  különböző cheesecake-kek, de valahogy nem kötöttünk közelebbi barátságot.

Folytatás

Pin It

Jókai bableves

jókai bableves

Télen sokkal sűrűbben készül nálunk tartalmas leves, mint nyáron, a nyár a bogrács gulyások (mintha az nem lenne tartalmas 🙂 ), a gyümölcslevesek időszaka… Most a jókai bableves került a hétvégi menü középpontjába, több okból is.

Folytatás

Pin It

Rozsos kenyér

rozsos kenyér

Jó dolog itthon kenyeret sütni és nem ördöngösség, csak elhatározás kérdése… lehet géppel vagy sütőben a lényeg, hogy frissen sült kenyérnél nincs jobb dolog 🙂
Hogy én miért szeretem, arról itt olvashattok, most pedig hozom az egyik kedvencem

Folytatás

Pin It

Mák lekvár

mák lekvár

Még egy lekvár így januárban… részben azért mert ez is egy kísérlet, részben mert kicsit sokkal több lekvárt vettem, mint ami elfogyott a sütikbe. Tegnapelőtt készült, de ha ez mond valamit, akkor elmesélem, hogy ma vettem egy újabb adag mákot…

Folytatás

Pin It

Harcsa-soufflé búzacsírás palacsintában

Harcsa soufflé búzacsírás palacsintában

Az idén még nem volt játék 🙂 Pedig már egészen 10 nap is eltelt az új évből… No, ezt gyorsan bepótolandó, rákattantam a Select food blogra, ahol Aliz blog születésnapi játékra invitálja olvasóit. Már írtam, hogy szeretem a blogját, leginkább a sok-sok halas illetve a portugál receptjei nyűgöznek le, de még nem igazán vállalkoztam egyikre sem.

Folytatás

Pin It

Téli lekvár

téli lekvár

Oké, tudom, hallom a gondolatodat: Télen is lekvár???
De igen, annyi kihívás van a lekvárfőzésben, hogy nem tudok neki ellenállni…
Azt már csak csendben jegyzem meg, hogy a karácsonyra összevásárolt rengeteg gyümölcsmaradék egyik legjobb felhasználási módja…

Folytatás

Pin It