
Valami roppant gyorsan elkészíthető, egyszerű, de mégis egy kissé adventi hangulatot hozó édességre vágytam. Kedves barátnőm blogján leltem rá, s mivel az ünnep nálunk nem múlhat spekulatius keksz nélkül, így nem volt kérdés, hogy ez lesz az 🙂
Egy tőlem szokatlan recept következik, ugyanis konzervet elég ritkán eszünk, ráadásként a konzerv löncsről megvan a személyes véleményem, de nosztalgiahullám kapott el a minap 🙂
Nem, még véletlen sem falafel, ez fasírt, csak épp nem húsból, hanem csicseriborsóból 🙂 A falafelt is nagyon szeretem, de konzervből ezt a változatot szoktam készíteni.
Ritkán kattanok rá egy interneten látott finomságra, de most bizony ez történt. Egy videó megosztó oldal által látott csokis banán fánknak titulált videó annyira magával ragadott, hogy muszáj volt elkészítenem a Nutellával töltött bundás banán – paleo változatát, ami tej- és gluténmentes
Elérkezett az újabb Blogkóstoló játék és most olyan blogon jártam, amit még nem fedeztem eddig fel magamnak… Ezért (is) jó játszani 🙂
Elmondhatom -és a képek majd bizonyítják- hónapok óta rendszeres vásárlója vagyok a Budapest IX. kerületében nyílt kicsiny csodának a Pancs – gasztroplacc-nak. Igazi kis oázis nyílik vasárnaponként a régi téglafalak között.
Glutén- és tejmentes zöldbabpaprikás, ráadásként egy különleges ízvilág. Érdekes, hogy a zöldbab mennyire szereti a kókuszt és milyen jól harmonizál a koriander zölddel.
Kevertem, kavartam és egy nagyon extra csokis sütit hozok, amibe SEMMILYEN liszt nincs, van benne viszont jó sok cukkini és finom kakaó 🙂 Paleo, gluténmentes, tejmentes, cukormentes diétákba remekül beilleszthető.
Hogy hol? Igen, nem elírás, sütőben készült. Oké, igényel egy kis hagyományos előkészületet, de aztán bekerül a sütőbe és néhány órára el is lehet róla feledkezni, ideális hétvégi ebéd 🙂
Tudom, sokakban van ellenérzés a “paleo” szó hallatán, de ha magával az étkezési rendszerrel nem is értenek egyet, érdemes néha kirándulni ezen a vidéken, hiszen nagyon izgalmas. Például a paleo rántott csirkemell is nagyon sokféleképp készülhet, akár így is 🙂
vagyis, lehet egészséges a desszertünk 🙂
Épp a sütőtök és a birs szezonjának a kezdetén vagyunk, így egy gyors és végtelenül egyszerű desszertet készítettem belőle.
Ismét Blogkóstoló játék, immáron a 30. forduló, melynek háziasszonya Ani, A parókia konyhájából blog írója. Addig, addig válogattam a nekem sorsolt blog finomságai között, míg kicsit elszaladt az idő és igen vészesen közeledik a határidő…
Egy igazi különlegesség, mellyel elkápráztathatjuk a családot, barátokat 🙂 Sok munka nincs a tök virág elkészítésével, egyetlen probléma a vegyszermentes virág beszerzése lehet, de ezen az akadályon hamar túllendülünk, mindenki szerezzen egy töktermesztő barátot 🙂 Ez egy paleo változat, de sima liszttel is készíthető természetesen.