
Gyerekkorom óta a kedvenceim közé tartozik, de csak azt szeretem, amit Édsanya csinál, aki persze Mamámtól tanulta. Marhán kívül esetleg még vadnyúlból szoktuk készíteni, de az lényegesen ritkább, amióta nincs vadász a családban.
Gyerekkorom óta a kedvenceim közé tartozik, de csak azt szeretem, amit Édsanya csinál, aki persze Mamámtól tanulta. Marhán kívül esetleg még vadnyúlból szoktuk készíteni, de az lényegesen ritkább, amióta nincs vadász a családban.
Ez ismét egy “szomszédasszonyos” étel, bár már nagyon-nagyon a múltból… Egészen konkrétan a zsenge fiatalságom íz emléke ez a leves.
A mai nap margójára egy nagyon kedves barátom, Árpád receptjét osztom meg Veletek.
Nem klasszikus, de a mai nap ilyen 🙂 Legyen a mottója a klasszikus: Verd át a világot és mosolyogj! 🙂
Minden kedves Olvasónak Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Egészen decemberig azt sem tudtam létezik olyan, hogy rahát… Aztán egyik általam sokat látogatott blogra került fel ezzel a török származású, gyümölcs-zselé szerű, porcukorba forgatott édességgel készült cserépben sült kalács…
Sokat gondolkoztam, hogy a “roskadásig” töltött Húsvéti asztalon mi legyen idén a desszert… Ugyanis bármilyen finomat csinálok, a böjti napok után a sonka sok(k)…
Aztán szembejött velem egy ötlet…
Valahogy szerettem volna a Húsvéti asztalra is halat csempészni… Csak egy picit, csak épp jelzés értékűen… Nos, ez a tojás, teljesen megfelel erre a célra (is)!
Azt hogy az epernek jól áll a tejföl, régóta tudom (egyszer hab helyett félálomban a tejfölt cukroztam be és kevertem ki 🙂 ), de hogy hogy lesz ebből a kettősből torta, azt tavaly Húsvétra találtam ki.
No, március 27-e van és egész nap esett a hó… Nem szeretem időjárás ez, bár a havat szeretem, de ekkora hó itt még télen sem volt… Úgy döntöttem varázsolok egy kis nyári, balatoni hangulatot, legalább az ebédhez…
Régóta terveztem, hogy készítek ibolyával valamilyen sütit. Eddig csak ehető dekorációként használtam, de most feltett szándékom volt belesütni a tésztába…
Éva, a Takarékos konyha blog írója új játékot talált ki a gasztrobloggerek közt. Ő megmutatta bejegyzésében, hogy náluk milyen finomságok kerülnek Húsvétkor az asztalra és továbbadta a stafétát 2 blog tulajdonosnak, akiknek szintén a húsvéti menü összeállítása a feladatuk, majd a staféta újbóli átadása.
Gyerekkorom kedvenc péksüteménye volt… A gimnázium mellett volt egy nagyon jó kisbolt, ott vettem reggelente, szinte még meleg volt… és olyan jó ragadós…
Már írtam róla, hogy nem veszek bolti májast, sokkal finomabb az itthon készített és nem is igazán sok idő elkészíteni. Borjúmájast készültem a húsvéti asztalra tenni, de nem nagyon tetszett sem a kínálat, sem kedvenc hentesem arckifejezése, amikor mondtam mit keresek…
Ismét kalácsot készítettem, ismét Húsvétra.
A húsvéti asztalon nálunk mindig van kalács, sőt többféle kalács, édes és sós változatban is.
Ilyenkor tavasszal már nagyon hiányzik a friss zöldség, így mivel még nem terem semmi friss finomság, így beérem egy igazán zöld zöldséggel…
Elhatároztam, hogy az idén nem veszek csoki nyuszit, hanem mindenféle nyuszis finomságot készítek helyette. Például ezeket a csokis nyuszikat. Tartsatok velem, sokkal finomabb, mint a boltban kapható csokinak csúfolt nyulak…