
Palacsintából sosem tudok eleget sütni. Én nem tudom, ki hogy van vele, de egyrészt a legegyszerűbb édesség, másrészt a legváltozatosabban elkészíthető és a leggyorsabban fogy…
Palacsintából sosem tudok eleget sütni. Én nem tudom, ki hogy van vele, de egyrészt a legegyszerűbb édesség, másrészt a legváltozatosabban elkészíthető és a leggyorsabban fogy…
Az idén mindenképp szerettem volna nyuszikat rakni a húsvéti asztalra, így kókuszgolyó készítés közben jött az ötlet, hogy mi lenne ha golyó helyett nyuszik lennének belőle? Még Húsvétig majd gyakorlom a formázást, de remélem az ért elsőre is felismerhető…
Azt hiszem a mai március 15-ét sokáig nem feledjük el… Ki ezért, ki azért, az Ünnep helyett most inkább az időjárásért, amely bizony nem volt kegyes. Rengeteg hó, nagy hideg…
Bár a közvetlen környezetemben senki nem glutén érzékeny, mégis szívesen kísérletezek, ha nem is kényszerűségből a liszt elhagyásával, egészen másfajta lisztek kipróbálásával.
Ebben a süteményben a darált mandula lett így a főszereplő, a tarocco, vagyis a vérnarancs mellett.
Nem tudom megmondani honnan származik ez az étel… Valamikor gyerekkoromban ettem, akkor Nyitrán élő rokon, Annus néni főzte nálunk… Azóta sem hallottam még csak hírét sem, pedig…
Egy klasszikus fogás, vagy mégsem? Csak az étteremben tudnak tökéletes rántott sajtot készíteni? Hányszor panírozzam? Miből csináljam?
Már sokszor írtam, hogy nagy sajt fogyasztó vagyok, bármit, bármikor képes vagyok sajttal megenni és a sajtot is szívesen akár magában akár bármihez… Természetesen különösen igaz ez a jó minőségű sajtokra…
Gyerekbarát, na jó inkább kislány barát halas tészta ez a recept, kifejezetten azért készült, hogy Kiskorú is hajlandó legyen megkóstolni a tonhalas tésztát… Az eredmény minden várakozást felülmúlt, mert nemhogy megkóstolta, de bizony egy jó tányérral el is tüntetett belőle, ami errefelé igen nagy szó!
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, nálunk ez úgy működik, hogy hét közben általában azt főzök ami éppen eszembe jut, vagy amihez van alapanyag a hűtőben, de a hétvégi menüt mindig megbeszéljük. Nos ezt most annyira sikerült megbeszélnünk, hogy végül szombaton délben itt álltunk egy darab friss kenyérrel,
Meglátni és megszeretni már egy kép alapján… Na jó, a neve is közrejátszott, hiszen imádom a fahéjas dolgokat. Már a Húsvéti asztalon is gondolkodom, ahol nálunk mindig van sós és édes kalács is. Az idén ez biztos ott lesz a vendégváró finomságok között!
Ez a kifli csak úgy hirtelen felindulásból készült, a tegnapi kenyérsütés közben. Amolyan összecsapott receptecske, de szerencsére ez a végeredményen nem volt érezhető, reggelire el is fogyott a 8 db pici kifli 🙂
A múlt heti Konyhakiállításról azért nem jöttünk haza üres kézzel, régi vágyam volt, hogy cseréptálban is kipróbáljam a kenyérsütést, így egy nagyon szép Pataki kenyérsütővel leptem meg magunkat…
A tavasz első hétvégéjén rendezték az idén a Konyha kiállítást a papp László Budapest Sport Arénában. A belépő jegyemet Gabojsza konyhájától nyertem egy nyereményjátékon, ezer köszönet érte ezúton is, hiszen így Párommal együtt el tudtunk menni, csak egy jegyet kellett vennünk…
Ausztrál fogas, más néven barramundi. Az elnevezés kissé csalóka, hiszen néhány éve nálunk tenyésztik ezt a nagyon ízletes és majdnem szálkamentes halat. Az itthoni meghonosításnak személy szerint azért örülök, mert rendkívül finom, sokféleképp elkészíthető és tulajdonképpen az ára is elfogadható.