Sült retek

sült retek

Már igazán elérhető áron kapható retek, ami ilyenkor a legfinomabb. Mi nagyon szeretjük, salátába, vajas kenyérre… A levelét sem hagyom már egy ideje a piacon, hiszen salátába, levesbe kiváló. De hogy sült retek legyen a vacsora azt bizony nem gondoltam volna…

Folytatás

Pin It

Sajtos, sokmagos kréker – készíts krékert házilag!

sajtos, sokmagos kréker

A napokban már elkezdtem összeírogatni a hétvégére a bevásárló listát, és épp azon gondolkodtam, hogy a sok édes süti között mi legyen az az apró rágcsálni való, amit Húsvétkor kint lehet hagyni az asztalon és csak úgy rá lehet járni 🙂

Folytatás

Pin It

Gyors és egyszerű nyuszi zsemlék, teljes kiőrlésű lisztből és napraforgókrémmel

nyuszi zsemle

Nemrégiben a kezembe került a nagy Donum Terrae teszt kapcsán egy eddig ismeretlen krém, a napraforgókrém. Már első kóstolásnál eszembe jutott, hogy bizony ez kenyérbe, zsömlébe lenne igazán jó alapanyag, de akkor nem ez volt a cél… Most kipróbáltam!

Folytatás

Pin It

Villámgyors sós csigák

Villámgyors sós csigák

Villámgyors kakaós csigaként terjed az interneten a recept, több oldalon is láttam, de amilyen hitetlen vagyok, nem próbáltam ki 🙂 Kár volt… Barátnőm megsütötte, és nemcsak gyors, de nagyon finom is!

Folytatás

Pin It

Napraforgókrémes ravioli füstölt lazaccal és házi ricotta felhőkkel

Napraforgókrémes ravioli füstölt lazaccal és házi ricotta felhőkkel

A napokban felkérés érkezett Boldog Kukta alias Ágitól, hogy lenne-e kedvem részt venni a Donum Terrae termékeinek azaz egészen pontosan a magkrémek népszerűsítésére szolgáló játékos versenyben. Természetesen azonnal igent mondtam, mert szeretem a kihívásokat 🙂

Folytatás

Pin It

Tejkaramella

Tejkaramella

Szerettétek azt a bizonyos sárga csomagolópapíros boci nyomatú tejkaramellát, amit nagyon régen lehetett kapni? A nagyon régen az tényleg úgy 20 éve ettem utoljára, én imádtam. Puha volt, a közepe majdnem krémes…

Folytatás

Pin It

Húsvéti répa pogácsa

Húsvéti répa pogácsa

Kínáljuk a vendégeket Húsvétkor répával… Tudom, hogy nem megszokott, de ez volt az első gondolatom, amikor ezt a kiszúró formát a kezembe vettem 🙂

Folytatás

Pin It

Medvehagymás kocka – pestoval

Medvehagymás kocka

Hirtelen jött ötlettől vezérelve készült ez a sós rágcsálnivaló, mikor az előző bejegyzésben szereplő omlós sajtos rudak tésztáját nyújtottam megláttam a konyhapulton egy kevés maradék medvehagyma pestot…

Folytatás

Pin It

Omlós sajtos rúd

Omlós sajtos rúd

Igazi vendégváró finomság ez a sajtos rúd, hiszen az omlós tésztája akár napokig friss és élvezetes marad. Sőt, nekem másnap még jobban ízlett, mint frissen. Húsvétra mindenképp érdemes elkészíteni…

Folytatás

Pin It

Pikáns rózsaszín rákocskák

pikáns rózsaszín rák

Ha egy különleges, de igazán könnyen elkészíthető előételre vágysz, akkor ezt Neked találták ki. Én egyenesen imádtam, a roppanós rákocskákkal csodát tett a pikáns borsos “bunda”

Folytatás

Pin It

Pacsni, az elfeledett kedvenc :)

Pacsni, pasztrána

Ki emlékszik a régi időkből a pacsnira? Amikor suliba jártam, még lehetett kapni, rendszeresen ez volt az uzsonnám, imádtam… Aztán eltűnt. Sokáig nem láttam sehol.

Folytatás

Pin It

Snidlinges krémsajt, a kedvenc tavaszi kenőkém :)

Snidlinges sajtkrém

Bizton állíthatom, ezt csak egyszer kell kipróbálni, utána senki nem fog semmilyen bolti krémsajt, vagy vajkrém illetve társaik után vágyakozni… Az ízesítésnek pedig csak a fantázia és az ízlés szab határt…

Folytatás

Pin It